Adrie Van der Poel hekelt term 'Grote Drie'; Cornelisse mist respect voor Alpecin-Fenix Wielrennen
Wielrennen

Adrie Van der Poel hekelt term 'Grote Drie'; Cornelisse mist respect voor Alpecin-Fenix

Adrie Van der Poel hekelt term 'Grote Drie'; Cornelisse mist respect voor Alpecin-Fenix

Mathieu van der Poel staat volop in de spotlights richting de Ronde van Vlaanderen. Hij is samen met Wout van Aert topfavoriet en dus doken de Nederlandse en Belgische media op de kopman van Alpecin-Fenix.

Eerst Adrie van der Poel aan het woord, in gesprek met De Telegraaf. Want wat vindt zijn zoon er eigenlijk van dat hij constant zo in de spotlights staat? 'Hij heeft een bloedhekel aan de term 'De Grote Drie', en ik ook. Want zo zet je die drie renners op tegen de rest van het peloton', zo klinkt het over de drie-eenheid Van der Poel-Van Aert-Alaphilippe.

'Het is niet zomaar een één, twee, drietje hè. Ja, ze winnen best veel, maar af en toe komt het over alsof er geen andere renners zijn', vervolgt Adrie. 'Terwijl er zoveel goede coureurs rondrijden die onterecht in de schaduw worden gezet. Daarom is het goed dat er hier en daar een renner uit die schaduw treedt. Ik heb liever dat wij winnen, maar de zeges van die mannen geeft aan dat het niveau in de breedte heel hoog is en dat het dus niet alleen maar tussen die drie mannen gaat.'

Cornelisse hekelt denigrerende houding richting Alpecin-Fenix

En dan is er nog iets waar men zich aan stoort. Ploegleider Michel Cornelisse laat in Het Nieuwsblad weten dat hij het moeilijk vindt, dat er Alpecin-Fenix volgens velen niet echt als een goede ploeg wordt gezien in de klassiekers. 'Hij heeft een sterke ploeg rond zich. Ik heb het er best moeilijk mee dat sommigen zo degenererend doen over ons team. Kijk eens naar Dwars door Vlaanderen. Daar werkt vier man voor Tim Merlier. Welke ploeg had nog zoveel manschappen achter de hand?'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws