Adrie van der Poel reageert op verwittigingen Merckx aan adres Mathieu: 'Dat vind ik wel jammer' Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel reageert op verwittigingen Merckx aan adres Mathieu: 'Dat vind ik wel jammer'

Adrie van der Poel reageert op verwittigingen Merckx aan adres Mathieu: 'Dat vind ik wel jammer'

Adrie van der Poel kan zich niet direct vinden in de mening van Eddy Merckx over de Tour de France van zijn zoon Mathieu. Merckx stelde dat het uitstappen van Van der Poel in de Tour 'de wielersport niet ten goede komt'.

In gesprek met Sporza liet vijfvoudig Tourwinnaar Merckx enkele dagen geleden weten dat 'je niet aan een rittenkoers begint om eruit te stappen'. Merckx stelde dat Van der Poel daar zelf voor verantwoordelijk is. 'Hij is zelf vragende partij voor zo een vol schema. Niemand verplicht hem om dat allemaal te doen. De Tour de France is de grootste wedstrijd van het jaar en in de wielersport, zomaar eruit stappen vind ik spijtig en dat komt de wielersport niet ten goede.'

Adrie reageert nu in Het Nieuwsblad als eerste vanuit het kamp-Van der Poel op deze uitspraken. 'Ieder zijn mening. Maar jammer vind ik het wel, zeker omdat hij eraan toevoegde dat Mathieu de Tour enkel reed om te trainen. Het was toch wel duidelijk dat hij er was om te presteren', zegt papa Van der Poel, die het vizier nu samen met zijn zoon richt op de Olympische Spelen in Tokio.

ASO zeer tevreden met Van der Poel

Vanuit de organisatie van de Tour wordt er totaal geen wrok gekoesterd richting Van der Poel. Integendeel zelfs: 'Mathieu heeft de Tour op zijn kop gezet', liet directeur Christian Prudhomme van de ASO weten. 'Natuurlijk had ik liever gewild dat hij was gebleven, maar we wisten dat hij vroeg of laat zou vertrekken', ondersteunt hij op die manier de woorden van Adrie van der Poel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws