Toon Aerts en Baloise Trek Lions uit elkaar na dopingzaak: 'Dat dit aansleept, is nefast voor de ploeg' Wielrennen
Wielrennen

Toon Aerts en Baloise Trek Lions uit elkaar na dopingzaak: 'Dat dit aansleept, is nefast voor de ploeg'

Toon Aerts en Baloise Trek Lions uit elkaar na dopingzaak: 'Dat dit aansleept, is nefast voor de ploeg'

Toon Aerts zal de kleuren van Baloise Trek Lions niet meer verdedigen. De Belgische crosser, nog altijd in afwachting van een uitspraak in zijn dopingzaak, komt als alles goed verloopt vanaf januari uit voor een nieuw team. 'Dat vinden we best jammer, maar dat is Toon zijn volste recht.'

Op social media deelt zijn inmiddels ex-ploeg het verhaal. 'We starten het seizoen helaas zonder Toon Aerts en dat heeft alles te maken met het feit dat er nog steeds geen uitsluitsel is vanuit de UCI', klinkt het bij de formatie van Sven Nys.

'Voor een goed begrip: we zijn Toon en zijn verdediging steeds blijven geloven, hebben inzage gehad in de resultaten van zijn onderzoek en vinden die geloofwaardig. Maar tot op vandaag heeft de UCI zich nog steeds niet definitief uitgesproken', doen ze verder.

'Het is in die omstandigheden noch voor de ploeg, nog voor Toon zelf wenselijk dat hij zou starten. Dat dit blijft aanslepen is nefast voor Toon en voor de hele ploeg bij uitbreiding', vervolgt het team. 'We zijn Toon in de voorbije maanden altijd blijven steunen, zowel sportief als financieel. We gingen er immers allemaal vanuit dat er duidelijkheid zou zijn voor de start van het nieuwe cross-seizoen.' Aerts testte in februari positief op Letrozole Metabolite, een medicijn dat bij de behandeling van borstkanker wordt gebruikt.

Aerts vertrekt na nieuwjaar na nieuwe ploeg

'Intussen heeft Toon ons ook aangegeven dat hij na nieuwjaar wellicht naar een andere ploeg zal gaan', stelt Baloise Trek Lions. 'Dat vinden we best jammer, maar het is Toon zijn volste recht als hij voelt dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.'

'We zijn dan ook onderling overeengekomen onze samenwerking stop te zetten zodat Toon zich ten volle op zijn toekomst concentreert, in combinatie met zijn verdere verdediging bij de UCI', sluit Baloise Trek Lions af, dat Aerts al het succes wenst in de toekomst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws