Ayuso kampt met vermoeidheid en laat WK schieten: García Cortina als vervanger naar Australië Wielrennen
Wielrennen

Ayuso kampt met vermoeidheid en laat WK schieten: García Cortina als vervanger naar Australië

Ayuso kampt met vermoeidheid en laat WK schieten: García Cortina als vervanger naar Australië

De Spaanse Armada in Wollongong moet een nieuwe tegenvaller verwerken. Nadat vele toppers niet geselecteerd konden worden in verband met de strijd om World Tour-punten, is het nu Juan Ayuso die niet van start zal gaan in Australië. Iván García Cortina wordt zijn vervanger.

De 19-jarige Ayuso reed afgelopen maand zijn eerste grote ronde, en verraste iedereen met zijn waanzinnige klimkwaliteiten. Door het uitvallen van Primoz Roglic stond het toptalent plots op een podiumplek. Hij slaagde er uiteindelijk in deze te verdedigen tot in Madrid. De Spanjaard kondigde aan om direct rust te nemen, vanwege de fysieke en mentale vermoeidheid die komt kijken bij het rijden van een grote ronde. Nu blijkt de vermoeidheid hem toch iets zwaarder te vallen dan gedacht. Ayuso zou, samen met ploegmaat Marc Soler, als kopman aan de start staan bij het WK op de weg, maar hij moet toch verstek laten gaan.

In zijn plaats wordt García Cortina opgeroepen. De renner van Movistar is normaal gesproken op een lastig parcours een man om in de gaten te houden, maar liet nog weinig van zijn kwaliteiten zien dit seizoen. Wel lijkt hij op de goede weg te zijn richting het WK, met een vijfde plek in de GP Québec. De 26-jarige Spanjaard zal daarom direct een beschermde rol krijgen in de wegrit in Wollongong.

Spaanse selectie verzwakt door strijd om UCI-punten

De Spaanse selecte was al getergd door problemen voor het uitvallen van Ayuso. Toppers als Alejandro Valverde, Alex Aranburu en Carlos Rodríguez mochten van hun ploegen Movistar en INEOS-Grenadiers niet afreizen naar Australië, in verband met de strijd om de UCI World Tour rangschikking. Movistar heeft punten nodig om degradatie te voorkomen, terwijl INEOS juist Rodríguez wil inzetten in de strijd om de eerste plaats met Jumbo-Visma.

Selectie Spanje WK wielrennen 2022

Iván García Cortina
Marc Soler
Urko Berrade
Roger Adriá
Jesús Ezquerra
Eduard Prades
Gotzon Martín
Oier Lazkano (ook tijdrit)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws