AG2R Citroën speelt Tourrevelatie O'Connor uit in Parijs-Nice, ook Naesen en Champoussin present Wielrennen
Wielrennen

AG2R Citroën speelt Tourrevelatie O'Connor uit in Parijs-Nice, ook Naesen en Champoussin present

AG2R Citroën speelt Tourrevelatie O'Connor uit in Parijs-Nice, ook Naesen en Champoussin present

AG2R Citroën komt met een ijzersterke selectie naar Parijs-Nice. De achtdaagse rittenkoers in Frankrijk begint op zondag 6 maart en AG2R lijkt een sterke troef voor het klassement te hebben.

Ben O'Connor staat op de startlijst voor Parijs-Nice, geflankeerd door Clément Champoussin en Aurélien Paret-Peintre. Het zijn de drie grote meneren als het gaat om het rijden van klassementen voor AG2R. O'Connor verbaasde vorig jaar nog vriend en vijand door na een ritzege ook nog eens vierde te worden in het eindklassement van de Tour de France.

Champoussin en Paret-Peintre slaagden er nog niet in om in een grote ronde door te breken, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Champoussin won vorig jaar al een rit in de Vuelta a España, waar hij als zestiende eindigde. Paret-Peintre werd in 2020 knap vijftiende in zijn eerste grote ronde; de Giro d'Italia. Als knecht van O'Connor reed hij zich vorig jaar bij de beste zestien in de Tour.

In Parijs-Nice mogen we zodoende wel iets verwachten van AG2R, dat een sterke omkadering heeft voor de drie klimmers. Oliver Naesen zal zijn vorm bijschaven richting het voorjaar, en hij heeft al vaker een belangrijke rol gespeeld in waaiers voor zijn ploeg. Ook Damien Touzé, Stan Dewulf en de sterke Dorian Godon staan aan de start.

Selectie AG2R Citroën Team Parijs-Nice 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws