Jumbo-Visma vreest nog niet voor Dumoulin: 'Overtuigd dat hij er in de Giro staat' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma vreest nog niet voor Dumoulin: 'Overtuigd dat hij er in de Giro staat'

Jumbo-Visma vreest nog niet voor Dumoulin: 'Overtuigd dat hij er in de Giro staat'

Tom Dumoulin wisselde in de UAE Tour sterke prestaties af met mindere resultaten. Hoewel de uitslagen in de bergetappes tegenvielen, is er voor Jumbo-Visma nog geen sprake van paniek. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij er staat in de Giro d'Italia', aldus ploegleider Merijn Zeeman.

De derde plek in de tijdrit in de Arabische rittenkoers was een bemoedigend signaal voor de klassementsambities van Dumoulin. De Nederlander hoefde daar alleen tijdritkanonnen Stefan Bissegger en Filippo Ganna voor te laten gaan. 'Een mooie opsteker', noemt Zeeman het in gesprek met De Telegraaf. Al is een goede race tegen de klok nog lang niet voldoende om straks ook in de Giro hoog te eindigen. Dat beseft ook Zeeman zich.

Geen paniek bij Dumoulin en Jumbo-Visma

'Als we naar het klimmen kijken, moet er duidelijk nog wat gebeuren. Zowel wij als Tom maken ons niet druk', vertelt de sportief directeur luchtigjes na de 48e en 43e notering in de klimetappes. Volgens hem is er nog voldoende tijd om verbeteringen aan te brengen: 'Voor hem is de Giro d'Italia het belangrijkste doel voor de komende tijd. En ik ben ervan overtuigd dat hij er dan staat.'

Het vertrouwen van Zeeman in zijn coureur is dan ook groot. 'Tom is iemand die heel goed kan focussen en daarmee toewerken naar een specifiek doel', spreekt hij uit. 'Dat hebben we vorig jaar gezien toen hij na lange tijd afwezigheid zilver pakte in de tijdrit van de Olympische Spelen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws