AG2R nog maar met drie in Tour of the Alps: Champoussin moet vrezen voor Giro na armbreuk Wielrennen
Wielrennen

AG2R nog maar met drie in Tour of the Alps: Champoussin moet vrezen voor Giro na armbreuk

AG2R nog maar met drie in Tour of the Alps: Champoussin moet vrezen voor Giro na armbreuk

AG2R Citroën Team beleeft een wisselvallige Tour of the Alps. De Franse formatie boekte met Geoffrey Bouchard een knappe ritzege in de eerste etappe, maar zag vervolgens al vier renners uitvallen. Donderdag waren dat Clement Berthet en Lilian Calmejane, terwijl een dag eerder Jaakko Hänninen en Clément Champoussin uitvielen.

Voor Champoussin zijn de druiven helemaal zuur, want de Fransman moest opgeven met een gebroken arm, zo weet L'Équipe een dag later te melden. Ter hoogte van zijn onderarm is een breuk gevonden en dat kan zomaar zijn plannen voor de Giro d'Italia dwarsbomen. De 23-jarige Fransman stond op het lijstje die naar Italië zou afreizen, maar die plannen kunnen voor nu wel eens de prullenbak in. Champoussin maakte vorig jaar nog indruk in de Vuelta a España, door de voorlaatste etappe op zijn naam te schrijven. In 2021 reed hij ook de Giro d'Italia, maar daar moest de Fransman na negen etappes de ronde verlaten.

Wie nog wel actief zijn in de Tour of the Alps, zijn Nicolas Prudhomme, Felix Gall en de eerder genoemde Bouchard. De winnaar van de eerste etappe veroverde donderdag de bergtrui, maar zal het vrijdag in de afsluitende etappe niet makkelijk hebben om die trui te verdedigen. Dan staan de renners twee pittige beklimmingen te wachten, waar de gemiddelde stijgingspercentages boven de tien procent uitkomen. De 24-jarige Oostenrijker Gall zal daar zijn mooie plek in het algemeen klassement willen verdedigen. Het jonge talent boekte in alle vier de etappes een top tien plaats, wat hem op dit moment op een vierde plaats in het algemeen klassement brengt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws