López had beetje medelijden met Pinot: 'Balen dat ik hem zo vlak voor de finish nog pak' Wielrennen
Wielrennen

López had beetje medelijden met Pinot: 'Balen dat ik hem zo vlak voor de finish nog pak'

López had beetje medelijden met Pinot: 'Balen dat ik hem zo vlak voor de finish nog pak'

Miguel Ángel López was na de vierde etappe in de Tour of the Alps uiteraard blij met zijn ritzege. De Colombiaan van Astana Qazaqstan voelde echter ook mee met Thibaut Pinot, die na een lange lijdensweg weer eens leek te gaan winnen, maar in de slotkilometer werd ingehaald.

Pinot maakte onderdeel uit van de vlucht van de dag en de Fransman was op de slotklim de sterkste. Hij reed solo vooraan, totdat het peloton in gang schoot en de voorsprong van Pinot snel kleiner werd. In de laatste drie kilometer besloot López aan te vallen en knalde hij het gaatje naar de koploper dicht. Toen hij erbij was, gaf hij meteen gas en ontploften de benen bij Pinot.

López leeft mee met Pinot

De wielersport zit vol emoties, zo bleek na de meet. Pinot vocht tegen de tranen, bij López was er juist een brede glimlach. 'Als je wint, ben je altijd blij, ook met het werk van de ploeg. Dat zorgt voor motivatie richting wat nog komen gaat', zo vertelt de klimmer, die in mei de Giro d'Italia gaat rijden. Hij toonde echter ook medeleven met Pinot. 'Ik wist dat ik hem nog kon inhalen, maar ik wist niet hoe ik hem moest kloppen. Ik wil hem feliciteren met zijn prestatie. Het is balen voor hem dat ik hem zo vlak voor de finish nog pak. Maar soms win je en soms verlies je, dat is wielrennen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws