Akkefietjes tussen Lampaert en Wellens ontgingen Schmid: 'Heb niets gezien' Wielrennen
Wielrennen

Akkefietjes tussen Lampaert en Wellens ontgingen Schmid: 'Heb niets gezien'

Akkefietjes tussen Lampaert en Wellens ontgingen Schmid: 'Heb niets gezien'

Mauro Schmid pakte zondag de eindzege in de Baloise Belgium Tour, maar dat ging niet zonder de nodige ophef. Zo blokkeerde Schmid zijn ploeggenoot Yves Lampaert tijdens de Gouden Kilometer Tim Wellens, die daarmee zijn kansen op de eindwinst in rook zag opgaan.

Schmid en Wellens stonden voorafgaand aan de slotrit in vrijwel dezelfde tijd. Schmid had het voordeel van de honderdsten uit de tijdrit. Gezien het vlakke parcours bood de Gouden Kilometer nog de mogelijkheid om verschil te maken. In die kilometer waren tot driemaal toe bonificatieseconden te verdienen.

Wellens won de eerste sprint en kwam zo aan de leiding in het virtuele klassement. Bij de volgende blokkeerde Quick Step-Alpha Vinyl-renner echter Wellens, waarna die bij de volgende sprints minder seconden pakte dan Schmid, die dus eindwinnaar werd. ‘Iedereen was voorbereid op een strijd als deze. Zeker met de Gouden Kilometer op enkele kilometers van de finish. We wisten dat het chaos ging worden. Ik maakte een fout bij de eerste sprint en moest dan ook vol aan de bak tijdens de tweede en derde sprint’, vertelt Schmid na afloop aan VTM Nieuws over de felbetwiste Gouden Kilometer.

Wat vond Schmid van de actie van Lampaert? ‘Ik heb de akkefietjes tussen Lampaert en Wellens niet gezien’, zegt de Zwitser daarover. ‘Ik zat de hele tijd in het wiel van Michael (Mørkøv, red), die mij er doorheen leidde. Ik probeerde gewoon zoveel seconden als mogelijk te pakken. Het was wel hectisch, maar een sprint gaat altijd gepaard met het nodige duwen, ik denk van beide kanten.’ Lampaert werd na afloop van de koers door de jury gediskwalificeerd.

Schmid: 'Was zonder de ploeg lastig geworden'

Over de eindzege vertelt Schmid: ‘Het is een nieuwe stap in mijn carrière. Tot nu toe won ik een paar etappes in rittenkoersen. Het is heel speciaal dat ik nu in een grote koers als deze het klassement kan winnen’, aldus Schmid, die zijn ploegmaats bedankt. ‘De ploeg maakte een groot deel uit van mijn prestatie. Vooral ook vandaag, zonder hen was het heel lastig geworden om de trui meer naar huis te nemen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws