Lampaert over incident met Wellens: 'Verliep vrij fair, kreeg zelf ook enkele kwakken' Wielrennen
Wielrennen

Lampaert over incident met Wellens: 'Verliep vrij fair, kreeg zelf ook enkele kwakken'

Lampaert over incident met Wellens: 'Verliep vrij fair, kreeg zelf ook enkele kwakken'

Yves Lampaert werd na de slotrit van de Baloise Belgium Tour gediskwalificeerd. De klassieke coureur van Quick Step-Apha Vinyl blokkeerde Tim Wellens opzichtig tijdens de Gouden Kilometer, die beslissend was voor de strijd om de eindzege, waarin Wellens het onderspit delfde.

De eindzege ging naar de ploeggenoot van Lampaert Mauro Schmid, wat de actie van de eerste nog kwalijker maakte. De Zwitser begon de slotrit als leider en verdedigde een voorsprong van slechts honderdsten op Wellens. Door de manoeuvre van Lampaert werd Wellens in de aanloop naar de tweede van drie sprints in de Gouden Kilometer belemmerd.

Lampaert werd uiteindelijk door de jury gediskwalificeerd. Hij vindt zelf echter dat hij weinig fout deed. ‘Het was zeer hectisch. Er werd langs beide kanten behoorlijk wat geduwd en getrokken. Ik denk dat alles vrij fair is verlopen’, citeert Wielerflits hem na de finish.

‘De Belg wist toen nog niet dat hij gediskwalificeerd zou worden. Volgens de coureur zag het er op de beelden spannender uit dan het daadwerkelijk was. ‘Voor de eerste sprint kreeg ik zelf enkele kwakken van de renners van Lotto Soudal. Dat de jury dit gaat bekijken? Een uitsluiting zou toch een zware straf zijn, vind ik.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws