Küng vijfde in Zwitserland: 'Buitengewoon, maar had graag de tijdrit gewonnen' Wielrennen
Wielrennen

Küng vijfde in Zwitserland: 'Buitengewoon, maar had graag de tijdrit gewonnen'

Küng vijfde in Zwitserland: 'Buitengewoon, maar had graag de tijdrit gewonnen'

Mocht Stefan Küng zichzelf ooit nog omscholen tot klassementsrenner, dan zal het niet lastig raden zijn naar de prestatie die hem daartoe aanzette: De Ronde van Zwitserland 2022. De tijdrijder annex klassieke renner verbaasde vriend en vijand met een vijfde plek in het eindklassement.

Küng hield de voorbije etappes verbazingwekkend sterk stand in het hooggebergte. De Zwitser sleepte zijn zware, sterke lijf dusdanig goed naar boven dat hij de afsluitende tijdrit begon als de nummer zeven van het klassement. Hoewel het podium met een achterstand van ruim twee minuten niet meer mogelijk was, steeg Küng dankzij zijn tijdrit nog twee plekken door Domenico Pozzovivo en Sebastian Reichenbach te passeren.

In de tijdrit eindigde Küng als derde en dat was een tegenvaller voor de Europees kampioen tijdrijden. ‘We hadden bepaald wat voor vermogen ik moest rijden, maar de hitte eiste flink zijn tol, waardoor ik in het tweede deel niet kon rijden wat nodig was. Ik wilde juist versnellen, maar had niks meer over in de benen’, vertelt Küng op de ploegsite. De renner van Groupama-FDJ kijkt dus met gemengde gevoelens terug op de koers in eigen land. ‘Ik heb een buitengewone Ronde van Zwitserland beleefd, maar ik had heel graag de tijdrit gewonnen.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws