Alaphilippe baalt van gebrek aan vertrouwen na aanval Pogacar: 'Wist niet of ik het kon' Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe baalt van gebrek aan vertrouwen na aanval Pogacar: 'Wist niet of ik het kon'

Alaphilippe baalt van gebrek aan vertrouwen na aanval Pogacar: 'Wist niet of ik het kon'

Julian Alaphilippe stond met een glimlach aan de finish van de Ronde van Lombardije, maar uit de teksten van de Fransman bleek wel dat hij best een beetje baalde, dat hij niet mee ging met Tadej Pogacar. De Sloveen viel op de Passo di Ganda aan en dat bleek de beslissende move.

Alaphilippe leek de hele dag goed en scherp, maar hij liet Pogacar begaan. 'Ik zat redelijk op de limiet toen hij ging en had misschien te weinig vertrouwen om al te reageren. Ik wist niet of ik het kon', zo is de wereldkampioen eerlijk in het flashinterview. Toen de Passo di Ganda erop zat, was Pogacar al gevlogen. 'Jammer dat we niet hebben gewonnen, maar we hebben een goede koers gereden.'

Alaphilippe: 'Pogacar is ook niet slecht, hè'

Deceuninck-Quick-Step controleerde als één van de ploegen de koers, maar vooraf had niemand verwacht dat in een ploeg met Alaphilippe, João Almeida en Remco Evenpoel, het Fausto Masnada was die als enige bij Pogacar kon komen. 'Helaas had Masnada al veel werk verricht voor ons, maar we trokken zijn kaart toen hij vooraan zat. Maar Pogacar is ook niet slecht, hè', zo knipoogt Alaphilippe.

De klimmer is tevreden met de tactiek van Deceuninck, hoewel het team liever iemand anders vooraan had gehad. 'Het is goed verlopen met de ploeg. Ik zat constant vooraan, net als Fausto en João. Het was een zware koers, maar ik ben tevreden en heb ervan genoten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws