Alaphilippe doet nog maar eens zijn kunstje in Slowakije, Brand boekt succes in Duitse koers Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe doet nog maar eens zijn kunstje in Slowakije, Brand boekt succes in Duitse koers

Alaphilippe doet nog maar eens zijn kunstje in Slowakije, Brand boekt succes in Duitse koers

Daags voor de start van de Tour de France werd er elders in Europa nog 'gewoon' gekoerst. In Duitsland werd de top drie van de derde etappe van de Thüringen Ladies Tour bezet door Nederlandse dames, in Slowakije ging de derde etappe naar Julian Alaphilippe.

Lucinda Brand trok namens Lidl-Trek aan het langste eind in Duitsland, waar ze landgenotes Karlijn Swinkels en Mischa Bredewold voor wist te blijven. Zij waren onderdeel van een sterke groep rensters die halfweg koers wegreed en uiteindelijk dus ook vooruit wist te blijven, waarna het tot een sprint kwam in Mühlhausen. Margot Vanpachtenbeke blijft leidster in het algemeen klassement.

Brand was na afloop dolgelukkig met haar zege. 'De twee heuvelachtige rondes maakten de wedstrijd zwaar. Een paar rensters, zoals Kasia Niewiadoma, waren misschien beter dan ik, maar in je eentje tegen een groep hier had je het niet gered. Dus ik gokte zo op een sprint. Toen ging alles perfect, ook omdat ik twee teamgenootjes (waaronder Shirin van Anrooij) bij me had die het tempo hoog hielden. Ik ben heel blij, met name omdat ik me de eerste twee ritten niet goed voelde. Nu willen we in het weekend vechten voor het klassement', sloot de Nederlandse af.

Te Midden-Europa werd een punchy etappe in de Ronde van Slowakije afgewerkt, waar Alaphilippe nog maar eens zijn kunstje bovenhaalde. De Fransman van Soudal Quick-Step viel aan in de slotkilometer en hield het vol tot de finish. Een mooie opsteker voor Alaphilippe, die de Tour de France van dit jaar overslaat om goed in vorm te zijn voor de Spelen. Zijn jongere ploeg- en landgenoot Paul Magnier eindigde op de tweede plek. Anders Foldager (Jayco AlUla) houdt de leidende positie in het algemeen klassement in bezit.

Beide koersen worden verreden tot en met zondag, als het Ronde van Frankrijk-circus dus ook al bezig is.

Uitslag etappe 3 Thüringen Ladies Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag etappe 3 Ronde van Slowakije 2024

Results powered by FirstCycling.com

a

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws