Absolute vedette tussen de talenten! In de Tourluwte trekt Alaphilippe met Soudal Quick-Step naar Slowakije Wielrennen
Wielrennen

Absolute vedette tussen de talenten! In de Tourluwte trekt Alaphilippe met Soudal Quick-Step naar Slowakije

Absolute vedette tussen de talenten! In de Tourluwte trekt Alaphilippe met Soudal Quick-Step naar Slowakije

Hij werd niet geselecteerd voor de Tour de France, op eigen initiatief. Julian Alaphilippe wil namelijk graag hoge ogen gooien op de Olympische Spelen. De Fransman van Soudal Quick-Step, die als herboren oogde in de Giro d'Italia, bereidt zich echter wel met een koers voor op het enorme sportevenement in Parijs. In aanloop naar de Spelen trekt Loulou naar de Ronde van Slowakije. Geen grote koers, wel met een opvallend pak aan namen.

Vorig jaar kende de Belgische topploeg een zeer succesvolle campagne: er werden vijf etappezeges geboekt, het algemeen klassement werd een prooi én er werden nog twee nevenklassementen bijgeschreven. Ook dit jaar wil Soudal Quick-Step hoge ogen gooien. En met de jonge Nederlander Pepijn Reinderink, Paul Magnier, Warre Vangheluwe, Gil Gelders Andrea Raccagni en thuiscoureur Martin Svrcek krijgt de tweevoudig wereldkampioen zes toptalenten mee. Dat maakt de groep van The Wolfpack toch wel opvallend.

In de luwte van de Tour gaat Alaphilippe op pad met de talenten van Soudal Quick-Step

Alaphilippe en de youngsters dus. Reinderink zagen we in de slotfase van het NK op de weg nog volop in actie, Magnier won onlangs drie ritten in de Giro Next Gen, de opvolger van de vermaarde Baby Giro. Vangheluwe kennen we reeds als onderdeel van de treinen van Tim Merlier en Remco Evenepoel. Raccagni werd onlangs Italiaans kampioen tijdrijden bij de onder-23. Kortom, een fraai stel, en best iets om even in de gaten te houden.

'We hebben een heel jonge ploeg aan de start staan, een gemotiveerde ploeg die begeleid zal worden door Julian Alaphilippe. Het parcours is interessant, met die ploegentijdrit om de boel op gang te brengen, de zware aankomst bergop in de laatste etappe en tussendoor kansen voor de sprinters en de puncheurs. We kijken ernaar uit om in het land van Janom te racen en daar hopelijk mooie resultaten te behalen', vertelt ploegleider Geert Van Bondt over het belang van de wedstrijd voor de Slowaakse sponsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws