Einde van een tijdperk: Peter Sagan in schaduw van Tour nu écht begonnen aan laatste koers van zijn loopbaan Wielrennen
Wielrennen

Einde van een tijdperk: Peter Sagan in schaduw van Tour nu écht begonnen aan laatste koers van zijn loopbaan

Einde van een tijdperk: Peter Sagan in schaduw van Tour nu écht begonnen aan laatste koers van zijn loopbaan

Peter Sagan is in de Ronde van Slowakije aan zijn allerlaatste wegkoers van zijn loopbaan. De drievoudig wereldkampioen doet dit - net als in de Ronde van Hongarije - in het shirt van Pierre Baguette, dat als achttiende eindigde in de door Jayco AlUla gewonnen ploegentijdrit op dag één.

Sagan kondigde voorafgaand aan de Ronde van Slowakije aan dat hij nog enkele dagen in zijn thuisland te zien is, alvorens hij de fiets definitief aan de wilgen hangt. 'Dit wordt mijn laatste officiële wegkoers van mijn loopbaan en ik denk niet dat er geen betere plek was geweest om mijn loopbaan te beëindigen dan in mijn thuisland.'

'Ik kijk uit naar een mooie koers met Pierre Baguette, een ploeg voor veelbelovende renners uit Slowakije en Tsjechië', gaat Sagan verder. 'Ik kan dan ook niet wachten om alle Slovaakse kans te ontmoeten langs de kant van de weg, zodat ik ze nog kan bedanken voor alle steun die ik heb gehad sinds de start van mijn carrière', aldus de man die jarenlang aan de top stond van de wielerwereld.

Lees verder onder de foto.

De ploegentijdrit op dag één ging dus naar Jayco AlUla, dat het Soudal Quick-Step van Julian Alaphilippe in de 29 kilometer lange opening met 25 seconden voorbleef. Anders Foldager, Callum Scotson, Max Walscheid, Felix Engelhardt en kersvers Zwitsers kampioen Mauro Schmid hebben zich zodoende in een goede positie kunnen positioneren om het eindklassement te winnen, maar Alaphilippe en co zullen zich voorlopig nog niet gewonnen geven.

Uitslag etappe 1 Ronde van Slowakije 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws