Alaphilippe mag het nog eens proberen in Milaan-Sanremo, maar Quick Step ook met andere outsiders Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe mag het nog eens proberen in Milaan-Sanremo, maar Quick Step ook met andere outsiders

Alaphilippe mag het nog eens proberen in Milaan-Sanremo, maar Quick Step ook met andere outsiders

Julian Alaphilippe staat als kopman bovenaan de lijst in de selectie van Soudal-Quick Step voor Milaan-Sanremo. De Fransman kent tot dusverre een vreselijk seizoen, maar The Wolfpack rekent zaterdag in La Primavera op de winnaar van 2019.

Alaphilippe begon zijn laatste contractjaar bij Soudal-Quick Step vol goede moed, maar hij lag er vrijwel iedere keer bij. Na een hoopgevende zesde plaats in de Tour Down Under crashte hij meermaals in Omloop Het Nieuwsblad en reed hij in Kuurne-Brussel-Kuurne gehavend rond. In Strade Bianche viel Alaphilippe opnieuw, waardoor nog een belangrijk doel op zijn kalender kon worden weggestreept.

Ook Asgreen, Moscon en Lamperti bij Soudal-Quick Step

Na een anonieme Tirreno-Adriatico hoopt de ploeg zaterdag op meer geluk. Alaphilippe won Milaan-Sanremo in 2019 en weet dus wat hem te wachten staat. Hij krijgt Kasper Asgreen, Mattia Cattaneo, Josef Cerny, Gianni Moscon, Casper Pedersen en Luke Lamperti mee aan z'n zijde. Asgreen en Moscon lijken daarbij belangrijke outsiders, met debutant Lamperti die het misschien kan doen in een sprintje van een grotere groep.

'We starten in Milaan-Sanremo met veel motivatie', stelt ploegleider Davide Bramati in een persbericht van het team. 'We weten dat we niet de favoriet zijn, maar dat betekent niet dat we niet voor het best mogelijke resultaat gaan. We moeten vertrouwen hebben en afwachten hoe de zaken zich gaan ontvouwen na zeven uur koers.'

Selectie Soudal-Quick Step - Milaan-Sanremo 2024

Julian Alaphilippe
Kasper Asgreen
Mattia Cattaneo
Josef Cerny
Gianni Moscon
Casper Pedersen
Luke Lamperti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws