Idioot sterke Kopecky overkomt crash en twee mislukte aanvallen voor beslissende knal in Nokere Koerse Wielrennen
Wielrennen

Idioot sterke Kopecky overkomt crash en twee mislukte aanvallen voor beslissende knal in Nokere Koerse

Idioot sterke Kopecky overkomt crash en twee mislukte aanvallen voor beslissende knal in Nokere Koerse

Lotte Kopecky heeft met groot vertoon van macht Nokere Koerse bij de vrouwen gewonnen. De Belgische van SD Worx-Protime crashte, kwam terug, viel aan, werd teruggepakt, viel nog eens aan, kreeg onder meer ploegmaat Lorena Wiebes mee en besliste de boel in de absolute finale met nóg een aanval. Wiebes maakte de dag voor het team compleet door naar de tweede plaats te sprinten.

127 kilometer voor de boeg, met de start al vroeg om 10.30 uur. In het eerste uur werd er niet al te hard gekoerst, even wakker worden leek het credo. Toen topfavorieten Kopecky en Wiebes op honderd kilometer van de streep tegen de grond gingen, kon de dag echt beginnen. De twee van SD Worx-Protime kwamen rap terug, maar een ideaal begin van de dag was het natuurlijk niet.

Nadat ook Chantal van den Broek-Blaak en Tereza Neumanova tegen de vlakte waren gegaan, ging Sofia Bertizzolo van UAE op 82 kilometer van het einde als eerste aan. De Italiaanse kreeg geen hulp, en toen die kwam, bleek het van niemand minder dan Kopecky te zijn. De wereldkampioene maakte rap de oversteek en liet Bertizzolo al snel achter. Een solo van 73 kilometer in de maak? Kopecky verdedigde een voorsprong van slechts twintig seconden.

Lees verder onder de video!

Kopecky laat zich inrekenen, en gaat in finale opnieuw

Dat was het haar niet waard, ondanks dat haar voorgift nog wel groeide naar een halve minuut. Na dik tien kilometer alleen in het offensief, vond Kopecky het welletjes en liet ze zich inrekenen. De strijd om de vlucht kon zodoende opnieuw beginnen. Dat bleek geen makkelijke opgave. Meerdere vrouwen probeerden wel weg te rijden, maar het peloton zat in deze fase van de wedstrijd nooit ver. Nadat na 64 kilometer de Nokereberg voor het eerst was bedwongen, kwamen we er op dik dertig van het einde voor een tweede keer over. De finale was toen volle bak begonnen.

Grote namen als Wiebes en Emma Norsgaard mengden zich in de debatten en op veertien kilometer van de meet was het Kopecky die een echte schifiting maakte. Wiebes schoof mee, samen met de Amerikaanse Lily Williams. Namens Movistar maakte Arlenis Sierra nog alleen de oversteek. Een mooie groep van vier, met twee van SD Worx-Protime. Die moesten de boel dragen, met Sierra die overduidelijk geen beurten deed. Haar Movistar-ploeggenoten probeerden in de achtergrond nog terug te komen...

Lees verder onder de video!

SD Worx-Protime speelt overtal knap uit

Dat lukte niet, ondanks het afstopwerk van Sierra. Het kwartet voorop had al rap een dikke halve minuut voorgift op het peloton, met een groepje met Norsgaard en Floortje Mackaij van Movistar er nog tussen. Zij waren verslagen toen Kopecky op zeven kilometer van het einde nog eens in het offensief ging op de kasseitjes. Williams en Sierra moesten nu plots het werk doen, met Wiebes die in het wiel kon wachten op een eventuele sprint.

Perfect uitgespeeld, met Kopecky die veel harder reed dan de achtervolgers, die gezelschap kregen van de groep erachter. Zo moest Wiebes achter Kopecky nog even uitkijken voor een groter Movistar-blok, dat er nog alles aan deed om Kopecky terug te halen. Dat lukte niet, alvorens Wiebes op de Nokere Berg overtuigend naar plek twee sprintte.

Uitslag Nokere Koerse 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws