Alaphilippe met besten mee over de Poggio, maar lekke band in slotkilometer gooit snode plannen in de war Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe met besten mee over de Poggio, maar lekke band in slotkilometer gooit snode plannen in de war

Alaphilippe met besten mee over de Poggio, maar lekke band in slotkilometer gooit snode plannen in de war

Het was zaterdag niet de dag van de Fransen in Milaan-Sanremo. Favoriet Christophe Laporte (Visma | Lease a Bike) loste als één van de eersten, waarna Julian Alaphilippe namens Soudal Quick-Step de eer van de haantjes hooghield in de slotfase. Pech weerhield hem er echter van om het onderste uit de kan te halen op de Via Roma.

Alaphilippe zat knap mee met de eerste groep over de Poggio, die uit twaalf renners bestond. 'Ik ben blij met de manier waarop ik gereden heb. Het gevoel was gedurende de gehele dag goed en ik had een ongelofelijk sterke ploeg aan mijn zijde, die mij constant kond beschermen en op de juiste momenten op de goede plek af wisten te zetten', begint hij zijn relaas.

Lekke band gooit plannen Alaphilippe in de war

Zodoende kon de puncher meedoen om de knikkers op de Poggio en daarna, maar uiteindelijk voelde hij dat hij in de absolute slotfase lek reed. Onder de vod van de laatste kilometer sloeg de band van Alaphilippe plat. 'Ik ben er teleurgesteld over dat ik op dat moment met een lekke band te maken krijg. Zonder die lekke band had ik zeker hoger kunnen finishen', vertelt hij via de kanalen van zijn ploeg Soudal Quick-Step. Alaphilippe eindigde uiteindelijk als negende in de door Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) gewonnen wedstrijd.

Alaphilippe zorgt er echter voor dat hij vooral het positieve meeneemt uit deze editie van Milaan-Sanremo. 'Top tien rijden in het eerste Monument van het jaar is zeker niet slecht', constateert hij. 'Zeker omdat ik mee kon doen in de finale, na alles wat er de laatste weken gebeurd is. Ik kan op het moment niet wachten op de Belgische klassiekers, waar ik de stijgende lijn hoop voort te zetten.' Zijn volgende koers is de E3 Saxo Classic, op vrijdag in Harelbeke.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws