'Je moet je kunnen inhouden, maar achteraf is het makkelijk praten'; Tim Wellens over uitvoering UAE-plan Wielrennen
Wielrennen

'Je moet je kunnen inhouden, maar achteraf is het makkelijk praten'; Tim Wellens over uitvoering UAE-plan

'Je moet je kunnen inhouden, maar achteraf is het makkelijk praten'; Tim Wellens over uitvoering UAE-plan

UAE-Team Emirates stond zaterdag aan de start van Milaan-Sanremo met als absolute doelstelling om Tadej Pogacar La Primavera te laten winnen. De Sloveen strandde uiteindelijk op plek drie, nadat de vooraf uitgedokterde tactiek van de formatie niet volledig uitgevoerd kon worden.

Tim Wellens was op de afspraak en lanceerde Pogacar desgevraagd op de Poggio, maar op de Cipressa kon UAE-Team Emirates de wedstrijd niet zo hard maken als gehoopt. Isaac del Toro deed een knappe kopbeurt, maar uiteindelijk moest de Belg zelf al bovenop de pijp uitkomen. 'Of we er te vroeg aan begonnen zijn? Dat denk ik niet, maar het probleem is dat we al heel wat mannen opgesoupeerd hadden voor de Cipressa', stelde Wellens bij VTM Nieuws.

'Het plan was om met twee renners vol de Cipressa op te knallen, maar het was er maar eentje en die viel wat stil. We hadden nog wat sneller moeten gaan om de groep uit te dunnen voor de Poggio. Het was niet het plan om op de eerste van de drie Capi het tempo de hoogte in te jagen. Je moet je kunnen inhouden, maar achteraf is het makkelijk praten', weet de ervaren man uit Sint-Truiden.

Pogacar en Wellens zijn het eens in hun analyse

'Milaan-Sanremo is het moeilijkste Monument voor Tadej om te winnen. Ieder jaar is hij er wel dicht bij, volgend jaar komen we terug om te winnen', besloot Wellens. Pogacar zelf kwam met een soortgelijke analyse. 'Het was één van de makkelijkste edities, het ging de eerste drie uur echt vanzelf. Alles had perfect moeten zijn, en dat was het niet. We misten tien procent op de Cipressa en daarna, waardoor we uiteindelijk te lang moesten wachten op de Poggio. Daardoor was de koers niet zwaar genoeg, maar ik heb het alsnog geprobeerd met twee aanvallen. Ik had ongelofelijke benen, maar deze editie was niet zwaar genoeg voor de klimmers.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws