Alaphilippe ziet Evenepoel na lead-out toeslaan: 'Het ziet er heel goed uit' Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe ziet Evenepoel na lead-out toeslaan: 'Het ziet er heel goed uit'

Alaphilippe ziet Evenepoel na lead-out toeslaan: 'Het ziet er heel goed uit'

Julian Alaphilippe rijdt in de Vuelta a España niet rond als kopman, maar als luxeknecht van Remco Evenepoel, die aan de leiding gaat in de grote ronde. In de negende etappe verrichte de wereldkampioen weer belangrijk werk met een ijzersterke lead-out van zijn kopman richting de slotklim.

Evenepoel beloonde het werk van Alaphilippe door zijn concurrenten op de loeisteile Les Praeres één voor één los te rijden. Zelfs Enric Mas – die Evenepoel in de vorige bergritten nog kon volgen – moest eraan geloven. De drager van de rode trui heeft nu een voorsprong van meer dan een minuut op Mas en bijna twee minuten op Primoz Roglic. ‘Ik ben heel blij. We hebben een heel mooie dag beleefd. Het doel was om Remco goed af te zetten aan de voet. Hij heeft uitstekende benen sinds het begin van de Vuelta. Het ziet er heel goed uit zo voor de tijdrit’, vertelt Alaphilippe aan Discovery+.

'Poeh, het was echt een heel lastige week. In het begin was ik helemaal niet goed.'

Alaphilippe ziet af in Vuelta

Evenepoel gaf na de achtste etappe al complimenten aan Alaphilippe en noemde hem een échte luxeknecht. De woorden van zijn kopman betekenen veel voor de Fransman. ‘Ik ben heel blij om die woorden te horen. Ik doe mijn best om hem zo goed als mogelijk te helpen, al sinds het begin van het seizoen. Ik ben dit jaar al veel tegengekomen, en het is mooi dat ik nu kan strijden voor een kopman als Evenepoel.’

Alaphilippe kende dit jaar nog weinig succes door een zware val in Luik-Bastenaken-Luik en een coronabesmetting eind juli in de Ronde van Wallonië. Hij had het dan ook zwaar in het begin van de Vuelta. ‘Poeh, het was echt een heel lastige week. In het begin was ik helemaal niet goed. Maar nu gaat het wel beter.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws