Jumbo-Visma in de hoek waar de klappen vallen: 'Roglic nog niet 100 procent' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma in de hoek waar de klappen vallen: 'Roglic nog niet 100 procent'

Jumbo-Visma in de hoek waar de klappen vallen: 'Roglic nog niet 100 procent'

Jumbo-Visma-ploegleider Grischa Niermann zag zijn kopman Primoz Roglic zondag tijd verliezen op leider Remco Evenepoel, wat een aderlating is voor de drievoudig winnaar en het team. 'We blijven vechten en deze Vuelta is zeker nog niet verloren', klinkt het echter onverminderd strijdvaardig bij de Duitser.

'We hoopten dat Primoz bij Remco kon blijven, maar op dit moment zijn er maar weinig die hem aankunnen. Primoz is ook nog altijd niet 100 procent, maar staat er desondanks mooi tussen. Hij heeft nog niet veel achterstand, maar Remco was opnieuw van een andere wereld op deze eerlijke klim. De beste renner is weggereden van de rest, zo is het', luidt de conclusie.

'Het is geen grote teleurstelling, we hadden niet verwacht dat Primoz bij iedereen weg zou rijden. Als we dat wel hadden gedacht, waren we achter de kopgroep aangereden. We moeten de verliezen proberen te beperken en dat heeft Primoz gedaan. Er komen ook nog twee weken Vuelta aan', stipt de sportief directeur van de Nederlandse formatie aan.

'Ik verwacht geen groot gat tussen Remco en Primoz in de tijdrit', antwoordt Niermann op een vraag van Sander Kleikers (Eurosport) of de Sloveen met vertrouwen richting de tijdrit gaat. 'We willen ook nog tijd pakken op de andere klassementsrenners. We geven niet op, maar hadden wel graag wat dichter gestaan.'

Zieke Kuss, gevallen Harper en niet fitte Teunissen

Jumbo-Visma zit ook even in de hoek waar de klappen vallen. Meesterknecht Sepp Kuss moest de koers verlaten met koorts, terwijl Chris Harper zondag hard viel. 'En dan hebben we ook nog een niet fitte Mike Teunissen, terwijl Chris inderdaad gevallen is. Samengevat was het geen goede dag, maar we blijven vechten en deze Vuelta is nog niet verloren.' Teunissen finishte zaterdag en zondag beide keren als laatste van de dag, net voor de tijdslimiet.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws