Alex Colman schenkt zijn ploegmaats een volle tank na winnen bergtrui in Nokere Wielrennen
Wielrennen

Alex Colman schenkt zijn ploegmaats een volle tank na winnen bergtrui in Nokere

Alex Colman schenkt zijn ploegmaats een volle tank na winnen bergtrui in Nokere

De renners van Flanders-Baloise die woensdag samen met Alex Colman Nokere Koerse reden, kunnen binnenkort een keer tanken op kosten van Colman. De coureur won de bergtrui in Nokere Koerse en de prijs daarvoor was voor 1.500 euro gratis tanken.

Bij de eerste drie passages van de Nokereberg vielen de punten voor de bergtrui te verdienen. Colman had uiteindelijk de meeste punten en won de bergtrui. ‘We hadden het er vooraf in de bus al even over, al lachend, maar toen kwam Walter (Planckaert, red.), ploegleider bij Flanders-Baloise, ermee af dat de winnaar van het bergklassement 1.500 euro aan tanktegoed kon winnen. Met de hoge brandstofprijzen van tegenwoordig was dat wel handig, dus maakten we er met de ploeg een doel van’, vertelt Colman aan Het Nieuwsblad.

Colman moest in de strijd om de bergtrui afrekenen met Ludovic Robeet. ‘De eerste twee passages op de Nokereberg kwam ik vrij vlot als eerste boven, maar dan val ik plots plat en kan hij bij die laatste passage als eerste bovenkomen en de prijs aftroeven. Dan was de schrik er toch wel.’ Colman werd echter gered door een oude ploegmaat. ‘De Ierse kampioen Rory Townsend, waarmee ik nog samen in de ploeg reed bij Canyon, is een goeie vriend van mij en heeft die laatste bergpunten afgesnoept waardoor ik het bergklassement won. Het zou jammer geweest zijn als ik op die manier die prijs uit handen zou zien glippen.’

Colman: 'Ze mogen binnenkort een volle tank verwachten'

Met de huidige hoge brandstofprijzen komt een tanktegoed voor 1.500 euro niet slecht uit. Colman houdt het echter niet allemaal voor zichzelf. ‘Het zou oneerlijk zijn als dat allemaal naar mij zou gaan, want de ploeg heeft enorm goed werk geleverd voor mij. Ze mogen binnenkort een volle tank verwachten.’

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws