Gaviria met Tirreno nog in de benen verliest van De Kleijn: 'Blij met het podium' Wielrennen
Wielrennen

Gaviria met Tirreno nog in de benen verliest van De Kleijn: 'Blij met het podium'

Gaviria met Tirreno nog in de benen verliest van De Kleijn: 'Blij met het podium'

Fernando Gaviria keek na de finish in Milaan-Turijn verrast opzij en zal waarschijnlijk hebben gedacht: Wie is dat? Het was de Nederlandse sprinter Arvid de Kleijn die verrassend Milaan-Turijn op zijn naam schreef.

Na afloop had Gaviria geen moeite met het accepteren van zijn nederlaag tegen de sprinter van het ProTeam Tudor Pro Cycling. ‘Hij heeft me verslagen en dat is alles wat ik kan zeggen, proficiat aan de Tudor-renner.’ De finale van de eendagskoers was technisch, wat onder meer een val van favoriet Dylan Groenewegen als gevolg had. Gaviria zelf kende weinig problemen. ‘Het was best een vermakelijke sprint met veel bochten.’

Gaviria komt uit een zware Tirreno-Adriatico, waardoor hij niet helemaal fris aan de start van Milaan-Turijn stond. ‘Vooral als je weet dat ik twee dagen nodig had om te herstellen van de Tirreno, voelde ik mij vrij goed. Ik had mij graag iets beter gevoeld, zodat ik een betere sprint had kunnen rijden. Maar uiteindelijk ben ik blij dat ik niet gevallen ben en op het podium sta’, besluit Gaviria.

De sprinter, die bezig is aan zijn eerste jaar voor Movistar, won dit seizoen al in de Vuelta a San Juan. Daarna spurtte hij naar het podium in zowel een etappe van de UAE Tour als de Tirreno-Adriatico. De Colombiaan heeft voor dit seizoen onder meer de Giro d’Italia op zijn programma staan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws