Alexey Lutsenko wil WK-geschiedenis schrijven: Kazach gaat voor kunstje zoals in Valkenburg 2012 Wielrennen
Wielrennen

Alexey Lutsenko wil WK-geschiedenis schrijven: Kazach gaat voor kunstje zoals in Valkenburg 2012

Alexey Lutsenko wil WK-geschiedenis schrijven: Kazach gaat voor kunstje zoals in Valkenburg 2012

Hij reed tijdens het jongste wereldkampioenschap een tijdje in koppositie, maar moest na niet al te lange tijd zijn meerdere erkennen in de sterke Remco Evenepoel. We hebben het dan over de Kazach Alexey Lutsenko. De coureur van Astana Qazaqstan heeft nog altijd hoop dat het hem nog eens gaat lukken op een WK.

Dat lukte hem namelijk al eens tijdens het WK voor beloften in 2012. Bij dat WK, gehouden in het Zuid-Limburgse Valkenburg, was Lutsenko uiteindelijk sneller dan leeftijdsgenoten Bryan Coquard en Tom van Asbroeck. Ook voor het aankomende jaar heeft de allrounder zijn vizier op de regenboogtrui, zo vertelt hij aan VeloNews: 'Voor mij is het winnen van het WK specialer dan het winnen van wat dan ook.'

Maar voor Lutsenko zit er nog een speciale lading aan vast. Hij kan geschiedenis schrijven door de eerste Aziaat te worden die de regenboogtrui mee naar huis mag nemen. 'Het is een speciale trui met speciale emoties. Zelfs al verlies je de trui het volgende jaar, dan mag je nog steeds met de bandjes op je trui rijden voor de rest van je carrière', omschrijft hij zijn gevoel bij deze koers.

Evenepoel maakte einde aan WK-droom in Australië

Lutsenko zat zo gezegd al in een goede positie om afgelopen jaar voor de overwinning te kunnen strijden. Echter, een ongenaakbare Remco Evenepoel reed op de klim vlak voor de finish bij hem weg. 'Als ik nu terugkijk, maak ik denk ik een fout toen ik met Remco demarreerde. Ik begon meteen te werken, maar ik had eerst even op adem moeten komen', zo kijkt hij terug. 'Dan was ik sterker geweest in de finale.'

Lutsenko zal voor hij naar het WK in Glasgow trekt, normaliter eerst de Tour de France rijden. 'Maar dat hangt af van de doelen van het team', zo laat de renner weten. 'Ik prefereer in ieder geval naar het winnen van etappes, in plaats van het rijden van een klassement.' Dat komt goed uit. Astana zal naar alle waarschijnlijk met sprinter Mark Cavendish naar Frankrijk afreizen, wat het rijden voor een klassement mogelijk in de weg zit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws