Allan Davis de laan uit gestuurd bij Lotto-Dstny: 'We hebben als ploeg een lijn waar we niet van afwijken' Wielrennen
Wielrennen

Allan Davis de laan uit gestuurd bij Lotto-Dstny: 'We hebben als ploeg een lijn waar we niet van afwijken'

Allan Davis de laan uit gestuurd bij Lotto-Dstny: 'We hebben als ploeg een lijn waar we niet van afwijken'

Allan Davis is officieel niet langer ploegleider van Lotto-Dstny, zo weet Het Laatste Nieuws te melden. De Australiër raakte eind juni, vlak voor de Tour de France, in opspraak wegens 'grensoverschrijdend gedrag'. De ex-prof werd ervan beschuldigd ongewenste berichten te hebben verstuurd naar een vrouw. Tijdens 'La Grande Boucle', betuigde de meervoudig winnaar van een rit in de Tour Down Under spijt, maar dat mocht dus niet baten.

'Het is een persoonlijke zaak en het heeft niets van doen met Lotto-Dstny. Allan zal niet in de Tour de France aanwezig zijn. Zo willen we persoonlijke zaken niet mengen met teambelangen', klonk het statement van de Belgische ProTour-formatie eind juni. Op verschillende social media-kanalen verschenen destijds schermafbeeldingen van wat Davis zou hebben gestuurd.

'Wij geven prioriteit aan het welzijn en de integriteit van ons team'

Via de ploegsite heeft Lotto-Dstny het nieuws bevestigd, alsmede een verklaring afgegeven. 'Zonder in details te treden, is besloten om de samenwerking met Allan te stoppen. Lotto-Dstny heeft haar eigen waarden en normen die we toepassen in ons dagelijks werk en in de ploeg. We hebben een lijn waar we niet van afwijken en we eisen van onze medewerkers dat ze zich daaraan houden. Wij geven prioriteit aan het welzijn en de integriteit van ons team en een verdere samenwerking was daarom onmogelijk.'

De privézaak kwam in de publiciteit en resulteerde erin dat Davis medio juli zijn excuses aanbood. 'Ik betreur de manier waarop ik me heb gedragen en de impact die het heeft gehad op de betrokken persoon. Ik erken de persoonlijke berichten in mei en juni 2023. We bespraken verschillende onderwerpen, van relaties tot familie en werk. 'Ik begrijp dat mijn woorden en daden soms ongepast waren. Ik heb geen rekening gehouden met de gevolgen van mijn gedrag en dat spijt me oprecht', luidde zijn bijbehorende statement.

De excuses hebben Lotto-Dstny er dus echter niet van weerhouden om Davis de laan uit te sturen. Volgens Het Laatste Nieuws wordt met het ontslaan van Davis de kans verhoogd dat diens landgenoot Caleb Ewan zijn contract niet zal uitdienen. Sinds de pocketsprinter zonder fysieke klachten verstek liet gaan in de Tour de France kwam hij niet meer in actie, waarmee het scheiden der wegen voor de hand ligt, temeer omdat Davis fungeerde als belangrijke pion in het ontwikkelingstraject van Ewan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws