Man-in-vorm Wærenskjold maakt favorietenstatus waar en triomfeert in openingsetappe Tour de Poitou-Charentes Wielrennen
Wielrennen

Man-in-vorm Wærenskjold maakt favorietenstatus waar en triomfeert in openingsetappe Tour de Poitou-Charentes

Man-in-vorm Wærenskjold maakt favorietenstatus waar en triomfeert in openingsetappe Tour de Poitou-Charentes

Søren Wærenskjold heeft de ouverture in de Tour de Poitou-Charentes op zijn naam geschreven. De veelzijdige Noor van Uno-X was in de massasprint Giovanni Lonardi (EOLO-Kometa) en thuisrijder Paul Penhoët (Groupama-FDJ) te snel af.

De Tour de Poitou-Charentes is een meerdaagse koers in Frankrijk die specifiek in de regio Nouvelle-Aquitaine wordt verreden. Ondanks dat de 2.1-wedstrijd niet erg bekend is, prijken er een aantal grote namen op de erelijst. Zo hebben onder anderen Mads Pedersen, Arnaud Démare en Christophe Laporte de koers eens gewonnen. In 2022 was het Stefan Küng die victorie kraaide. Ook in 2023 stond er weer schoon volk aan het vertrek, met Wærenskjold, Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Ion Izagirre (Cofidis) en Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic) als grootste namen.

De openingsetappe ging van start in Confolens, waarna er over een afstand van 195 kilometer in de richting van Matha getrokken werd. Onderweg stonden er wel wat klimmetjes op het menu, maar die waren niet van dien aard dat ze de dienstdoende sprinters angst zouden inboezemen. Het waren Maël Guégan (CIC U Nantes Atlantique), Scott McGill (Human Powered Health), Axel Narbonne (Nice Métropole Côte d'Azur) en Diego Sevilla (EOLO-Kometa) die met z'n viertjes het hazenpad kozen en de kopgroep van de dag vormden. Het kwartet wist een maximale voorsprong van circa vijf minuten bijeen te fietsen, maar het waren de sprintersploegen die ervoor zorgden dat het voorgift niet de pan uitrees.

Zoals wel vaker het geval is tijdens sprintetappes, werden de dappere koplopers vakkundig en bovenal uitgekiend ingerekend, waarna alles en iedereen zich kon opmaken voor een massasprint in de straten van Matha, een klein plaatsje dat zo'n 2.000 inwoners telt. In die spurt was het Wærenskjold die alles en iedereen zijn hielen liet zien. De sterke Noorse beer was ruimschoots de rapste en mocht zich logischerwijs ook in de eerste leiderstrui hijsen. Lonardi finishte als tweede, Penhoët werd derde. In de top tien was één Nederlander te vinden: Bart Lemmen (Human Powered Health) werd tiende.

Uitslag etappe 1 Tour de Poitou-Charentes 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws