Alles en iedereen bij Soudal Quick-Step erg tevreden: 'Dit biedt een heel mooi beeld voor komende weken' Wielrennen
Wielrennen

Alles en iedereen bij Soudal Quick-Step erg tevreden: 'Dit biedt een heel mooi beeld voor komende weken'

Alles en iedereen bij Soudal Quick-Step erg tevreden: 'Dit biedt een heel mooi beeld voor komende weken'

Bij Soudal Quick-Step hebben ze voldoende aanknopingspunten na de etappe over de Galibier. Remco Evenepoel werd in het kielzog van Tadej Pogacar tweede in Valloire en ook Mikel Landa was op de afspraak. De Spanjaard deed na afloop bij Sporza zijn verhaal. Hij was erg blij met het resultaat van de dag, terwijl ook ploegleider Tom Steels zijn zegje deed.

'Het was even opletten in de afdaling, wel. Daar verloor ik helaas wat terrein. Maar een goede dag, Remco is hartstikke goed. Hij gaat een hartstikke goede Tour rijden. Denk ook nog aan de tijdrit deze week, de graveletappe. De Tour is nog lang. Pogacar was gewoon heel goed, dat was indrukwekkend. Maar laten we zien wat de rest van de eerste week nog brengt', aldus de Spanjaard, die opgewekt overkwam.

Evenepoel ziet Pogacar 'net boven zijn niveau' koersen, maar is zeer tevreden met plaats twee

De witte truidrager zelf kwam na een tijdje dan toch voor de microfoon in het flash interview en daarin vertelde hij opgetogen over de dag die achter hem lag. 'Er is helemaal niks aan te merken op deze dag. Qua uitslag en qua strategie niet. Een goede dag voor ons. Op de Galibier was het boven de 2000 meter echt snel lastiger ademhalen. Zeker toen Tadej (Pogacar, red.) aanviel. Dat was een stevige. Ik wilde meegaan, maar het was net boven mijn niveau', verklaarde de Belgische tijdrijder.

'Toen ben ik mijn eigen tempo gaan rijden, want ik wist dat er ook boni's lagen te wachten. De afdaling was opletten, ik gleed een paar keer bijna weg door het ijswater. Niet super voor het vertrouwen. Maar goed, een halve minuut op Pogacar is niet slecht eh. Ik word tweede, een mooie rit. Het is ook zeker fijn dat Mikel Landa en Jan Hirt goed zijn. Zeker Hirt, nu hij uit de Giro komt. De ploeg was top, dat is erg motiverend voor de komende twee weken', aldus Evenepoel.

Steels overtuigd van Evenepoel, maar ook van Pogacar: 'Misschien is hij wel uit zicht'

Steels deed als mentor van Evenepoel na afloop zijn verhaal bij de Belgische omroep. 'Het was meer dan oké vandaag. De hectische dagen en de eerste bergrit zijn we door. En in een goede positie. Misschien is Pogacar wel out of competition, maar we staan er goed voor. Ik denk dat iedereen op de Galibier op de max zat, dan sta je waar je staat. Dat hij voor de tweede plaats kon gaan, was top. Iedereen was aan het lijden. Met deze jongens in de groep zal de strijd verdergaan om de topplaatsen.'

Ook met de ploegprestatie was Steels erg tevreden. 'We hebben Mikel Landa erbij gezien, dus we waren een van de weinige teams met twee mannen voorop. Ook Ilan Van Wilder, Jan Hirt en Gianni Moscon waren er nog lang bij. Het is voor Remco heel belangrijk dat Mikel er is. Hij is kalm, hij motiveert hem op en naast de fiets. Dat is erg belangrijk en zijn ervaring helpt hem zeker.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws