Alles volgens plan bij Visma | Lease a Bike: 'Milan hield de benen stil en dat schatte hij heel goed in' Wielrennen
Wielrennen

Alles volgens plan bij Visma | Lease a Bike: 'Milan hield de benen stil en dat schatte hij heel goed in'

Alles volgens plan bij Visma | Lease a Bike: 'Milan hield de benen stil en dat schatte hij heel goed in'

De eerste pittige heuvelrit in de Tour Down Under werd dinsdagnacht een prooi voor Isaac Del Toro. De jonge Mexicaan van UAE Team Emirates plaatste een late aanval en pakte zodoende de ritzege én de leiderstrui. In de schaduw van die gebeurtenissen werkte Milan Vader een oerdegelijke rit af. De 27-jarige renner van Visma | Lease a Bike klom met de besten mee en hield daarmee zijn klassementsambities springlevend. Op de teamwebsite van de ploeg blikt ploegleider Addy Engels tevreden terug op de rit.

De zware heuvelrit ging maar liefst drie keer over de steile Fox Creek-klim. Daar werden de verhoudingen onder de klimmers duidelijk. Luke Plapp en Jhonnathan Narvaez plaatsten een aanval, maar kwamen uiteindelijk niet weg. Vervolgens keken de klassementsmannen vooral ook naar elkaar. Vader had goede benen, maar merkte dat er niet echt een grote voorsprong in zou zitten richting de finish. Engels beaamt dit: 'Dit was niet de dag waarop we verschillen konden maken.'

Engels zag minder actie dan gehoopt en ednkt dat Vader in het weekend kan toeslaan

De ploegleider vindt dat zijn pupil slim gekoerst heeft. 'Milan had goede benen op de laatste klim en reed met de besten mee naar boven. Maar toen hij merkte dat er niets te halen viel, hield hij zijn benen stil en ik vind dat een slimme beslissing. De etappe van vandaag leverde minder actie op dan verwacht. Dat zie je aan het feit dat er wel sprinters af gaan, maar er ook een pak aan blijft zitten. Uiteindelijk werd het geen klassementsstrijd.'

Die strijd voor het podium zal dan in de ritten van zaterdag en zondag wel komen, met de aankomsten op Willunga Hill en Mount Lofty. 'Dit was niet de dag waarop we verschillen konden maken of de etappe konden winnen. We konden ons alleen maar focussen op het niet verliezen van tijd en het behouden van onze positie. Iedereen is in orde na deze dag. Dat is een fijne constatering en dan zal het na de twee komende vlakke etappes beslist worden in het weekend', aldus de contente ploegleider van dienst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws