Strong weet Del Toro niet te kloppen: 'Wat hij in de finale deed, was zeer fraai' Wielrennen
Wielrennen

Strong weet Del Toro niet te kloppen: 'Wat hij in de finale deed, was zeer fraai'

Strong weet Del Toro niet te kloppen: 'Wat hij in de finale deed, was zeer fraai'

Stephen Williams en Corbin Strong, twee lieden van Israel-Premier Tech, moesten in de door Isaac del Toro gewonnen rit naar Lobethal genoegen nemen met de plaatsen twee en drie. Twee renners op het podium, maar geen overwinning: hoe kwam dat aan bij de Israëlische formatie?

'Het is heel erg vervelend om naast de zege te grijpen', vertelt Strong op de ploegsite. 'Het team reed vandaag echt uitzonderlijk sterk. Als je dan als tweede en derde finisht, is dat toch wel bitterzoet. We hadden deze etappe vooraf echt aangekruist als zijnde belangrijk. We wilden heel graag winnen, maar we moeten Del Toro feliciteren. Wat hij in de finale deed, was zeer fraai' kunnen we ook lovende woorden optekenen.

Strong voelt zich in zijn nopjes in Tour Down Under

Strong kijkt in ieder geval met vertrouwen uit naar de komende dagen, wanneer er zich meer sprintmogelijkheden zullen voordoen. En dat zijn dan vooral kansen voor het type-Strong, iemand die dus ook een heuveltje goed verteert. 'De ploeg is echt bijzonder sterk en we geloven er ook allemaal in. Ik denk dat we wel enthousiast mogen zijn voor de komende etappes. Mijn vorm was in aanloop naar de Tour Down Under al goed. Er komen nu nog een paar overwegend vlakke etappes. In het weekend gaat het pas echt gebeuren. Hopelijk kan ik in een goede positie beginnen aan dat slotweekend.'

Ook sportief directeur Sam Bewley reageerde op de prestatie van zijn poulains. 'De etappe was erg geschikt voor Corbin. We wisten niet hoe snel sommige jongens, zoals Luke Plapp, die laatste klim op zouden gaan. Gelukkig voor ons stond er tegenwind. We kwamen er min of meer mee weg om niet te veel te werken tijdens de etappe, waardoor we uiteindelijk een volledige rennersgroep hadden en ons goed konden positioneren richting de finish. Het zou leuk zijn geweest om te winnen, maar we zullen de ereplaatsen ook zeer zeker koesteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws