Update | O'Connor herstelt sneller dan verwacht van buikgriep en kan toch starten in Catalonië voor AG2R Wielrennen
Wielrennen

Update | O'Connor herstelt sneller dan verwacht van buikgriep en kan toch starten in Catalonië voor AG2R

Update | O'Connor herstelt sneller dan verwacht van buikgriep en kan toch starten in Catalonië voor AG2R

(14 maart 2023) Ben O'Connor gaat eind maart niet van start in de Ronde van Catalonië. De Australiër van AG2R Citroën Team reed afgelopen week de Tirreno-Adriatico, maar zit inmiddels met een gastro-enteritis thuis.

O'Connor, die dertiende werd in de Tirreno, miste in februari al enkele Franse eendagskoersen en sloeg vanwege de griep ook Parijs-Nice over. Hij startte een dag later wel in Italië, waar O'Connor op de openingsdag nog indruk maakte met een uitstekende tijdrit. In het restant van de koers speelde hij niet echt een rol meer.

Gastro-enteritis is een een ontsteking van de maag- en de darmwand, ook wel gewoon buikgriep genoemd. O'Connor krijgt er antibiotica voor en daar zal het lichaam wel even van moeten herstellen. De Ronde van Catalonië, die op 20 maart begint, wordt zodoende geschrapt van zijn programma. Felix Gall is zijn vervanger.

Het hoofddoel van de inmiddels 27-jarige O'Connor is dit jaar de Tour de France. In die koers werd hij in 2021 nog uiterst knap vierde en won hij een rit. Vorig jaar viel de Tour tegen en gaf hij na meerdere crashes vroegtijdig op. In de Vuelta a España werd hij vervolgens nog wel achtste. Wanneer O'Connor weer kan koersen, is niet bekend.

Tour de France hoofddoel van O'Connor

Ben O'Connor staat wel degelijk op de startlijst voor de Ronde van Catalonië, zo meldt zijn ploeg AG2R Citroën Team via de officiële kanalen. De Franse ploeg meldde recent dat O'Connor door buikgriep niet mee kon doen, maar daar is de Australiër klaarblijkelijk sneller van hersteld dan verwacht. De klimmer wordt in Catalonië bijgestaan door Clément Berthet, Geoffrey Bouchard, Felix Gall, Dorian Godon, Nans Peters en Clément Venturini.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws