Almeida verliest halve minuut op Carapaz, maar blijft optimistisch: 'Er is nog niets verloren' Wielrennen
Wielrennen

Almeida verliest halve minuut op Carapaz, maar blijft optimistisch: 'Er is nog niets verloren'

Almeida verliest halve minuut op Carapaz, maar blijft optimistisch: 'Er is nog niets verloren'

Na een dag van jojoën wist João Almeida zijn derde plek in het algemeen klassement van de Giro d'Italia te behouden. In de enerverende veertiende etappe werd de klassementsman meerdere keren gelost, maar uiteindelijk wist hij de schade te beperken door vijfde te worden: 'Er is nog niets verloren', zo vertelt de drager van de witte trui na afloop.

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Simon Yates, maar de ogen waren vooral gericht op de nieuwe drager van het roze: Richard Carapaz, die derde werd. Rekening houdend met de bonificatieseconden verloor Almeida een halve minuut op zijn rivaal uit Ecuador. Voor de camera van Cycling Pro Net laat hij weten daarmee te kunnen leven. 'Ik ben tevreden, want ik heb nog altijd een hele goede etappe gereden. Ik bevond me niet in de voorste groep, maar er is nog niets verloren.'

Almeida had zich al voorbereid op een zware dag in het zadel. 'We verwachtten dat het al vanaf de eerste beklimming moeilijk zou worden. Het was dan ook echt oorlog om een ontsnapping te vormen.' Zelf had Almeida het zeker niet gemakkelijk, zo legt hij zelf ook uit. 'Ik raakte wat van achteren en belandde in de tweede groep. Mijn ploeggenoten moesten achtervolgen en achtervolgen, wat natuurlijk krachten kostte.'

Almeida verwacht ook zondag geen gemakkelijke rit

Toch gaat de Portugees niet bij de pakken neerzitten. 'Dit is wielrennen, er staan ons nog zeven etappes te wachten.' Ook zondag krijgen de renners een pittige rit voor de kiezen, met maar liefst twee beklimmingen van de eerste categorie en een finish bergop. 'Het gaat opnieuw zeker geen gemakkelijke dag worden, maar we blijven vechten', aldus Almeida. De renner van UAE Team Emirates gaat de vijftiende etappe in met een achterstand van 23 tellen op de nummer twee, Jai Hindley. Het verschil met de nieuwe drager van de leiderstrui, Carapaz, bedraagt dus dertig tellen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws