Pozzovivo stijgt naar vijfde plek in klassement: 'Kijk met een optimistisch gevoel vooruit' Wielrennen
Wielrennen

Pozzovivo stijgt naar vijfde plek in klassement: 'Kijk met een optimistisch gevoel vooruit'

Pozzovivo stijgt naar vijfde plek in klassement: 'Kijk met een optimistisch gevoel vooruit'

Zaterdag werden we getrakteerd op een enerverende etappe van de Giro d'Italia. De veertiende rit werd gewonnen door Simon Yates, nadat BORA-hansgrohe de nodige klassementsmannen op de pijnbank legde. Een selecte groep bleef over, onder wie de Italiaan Domenico Pozzovivo. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert eindigde als vijfde in de rituitslag en deed goede zaken in het algemeen klassement.

Wie het routeboek erbij pakte, kon al voorspellen dat het zeker geen gemakkelijke dag ging worden. 'Het was een zware rit: steile klimmetjes, een ontzettend warm weertje en een hoog tempo', zo omschrijft Pozzovivo zijn dag dan ook na afloop.

Pozzovivo kan aanval BORA volgen

Al vroeg in de koers draaide BORA-hansgrohe de gashendel open, in de hoop de nodige klassementsmannen te kunnen lossen. Dat lukte, want onder meer Guillaume Martin en Thymen Arensman vlogen eraf. 'Op zo'n zestig kilometer van de meet bleven de beste klassementsmannen over. Het was nog maar een kleine groep (twaalf man, red.)', zegt Pozzovivo, die samen met ploeggenoot Jan Hirt deel uitmaakte van die club.

'Voor mij was dit echt een hele goede dag', kan hij dan ook niet anders concluderen. Met zijn vijfde plek deed de Italiaanse renner goede zaken in het algemeen klassement, waar hij nu eveneens op plek vijf terug te vinden is. 'Ik kijk met een optimistisch gevoel vooruit.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws