Alpecin-Deceuninck-coureur Kielich (23) toont zich in Denain voor tweede dag op rij: 'Dit was een stuk zwaarder' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck-coureur Kielich (23) toont zich in Denain voor tweede dag op rij: 'Dit was een stuk zwaarder'

Alpecin-Deceuninck-coureur Kielich (23) toont zich in Denain voor tweede dag op rij: 'Dit was een stuk zwaarder'

Woensdag vierde in Nokere Koerse, donderdag derde in de GP Denain: er zullen weken zijn dat Timo Kielich van Alpecin-Deceuninck het minder heeft gedaan. De Belg was na afloop van de Franse eendagswedstrijd over kasseien tevreden met zijn prestatie.

'Het was hier een stuk zwaarder dan in Nokere, met al die kasseien op het einde', begon Kielich na afloop van de GP Denain. 'In Nokere moesten we onze plannen op het laatste moment veranderen, omdat onze sprinter (de Australiër Kaden Groves, red.) viel in de laatste tien kilometer. Toen mocht ik het eens zelf proberen in de sprint', doelt hij op de door Tim Merlier gewonnen koers.

Donderdag bleek UAE-coureur Juan Sebastian Molano de snellere. 'In Denain was het zaak om altijd iemand vooruit te hebben, zodat we geen moment in de achtervolging gedrukt zouden worden. We reden weg met een sterke groep, maar er zat niet heel veel meer in mijn benen', vertelde de 23-jarige Belg eerlijk aan Eurosport.

'De jongen van UAE (Mikkel Bjerg, red.) reed op kop tot de laatste vijfhonderd meter, waarna Edvald Boasson Hagen als eerste aanging. Ik had echter niet meer de kracht om voor de overwinning te gaan. Desondanks zijn het twee goede dagen geweest, daar ben ik heel blij mee', sluit Kielich af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws