'Angst voor iets wat hij al van kinds af aan zonder nadenken deed'; Enric Mas lanceert eerlijke documentaire Wielrennen
Wielrennen

'Angst voor iets wat hij al van kinds af aan zonder nadenken deed'; Enric Mas lanceert eerlijke documentaire

'Angst voor iets wat hij al van kinds af aan zonder nadenken deed'; Enric Mas lanceert eerlijke documentaire

Movistar-coureur Enric Mas heeft donderdag in samenwerking met RTVE een documentaire uitgebracht, genaamd 'herstart van een kampioen'. De klassementsrenner van de Spaanse ploeg kampte vorig jaar met daalangst, wat het centrale thema is in de 24 minuten durende docu.

'Een fobie, een angst voor afdalingen. Dat was waar Enric vorig seizoen onder leed', staat er te lezen in het bijschrift van de documentaire, die ook in Nederland te bekijken is. 'Een angst voor iets wat hij van kinds af aan zonder nadenken had gedaan, maar plots een groter probleem werd.

Mas viel vorig seizoen meerdere malen in verschillende koersen, wat ook aan bod komt in de documentaire. 'Het is een verhaal over angst, onzichtbare vijanden, eerlijkheid, maar ook het overwinnen. Over hoe mentale gezondheid, ook bij een topsporter, alles kan bepalen.' Onder meer Alejandro Valverde heeft medewerking verleend, terwijl Mas vorig jaar in de Vuelta met een tweede plek al volledig terug aan de top leek. Ook dit seizoen is de man van Mallorca sterk begonnen.

'Ik vertel in de documentaire hoe ik één van de slechtste momenten in mijn loopbaan heb beleefd', zegt Mas er zelf over. 'En hoe ik er dankzij de hulp van professionals en de steun van mijn omgeving weer bovenop ben gekomen.'

Bekijk de documentaire Enric Mas: El Clic, Reinicio de un Campeón via deze link

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws