Alpecin-Deceuninck verlengt met Kielich (23), die door komst Sinkeldam wel moet wachten op WorldTour Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck verlengt met Kielich (23), die door komst Sinkeldam wel moet wachten op WorldTour

Alpecin-Deceuninck verlengt met Kielich (23), die door komst Sinkeldam wel moet wachten op WorldTour

Alpecin-Deceuninck heeft het contract verlengd van Timo Kielich. De 23-jarige Belg reed de afgelopen twee seizoenen al bij de opleidingsploeg van het team en zal dat ook in 2023 doen. In 2024 maakt hij de overstap naar de WorldTour-ploeg.

Alpecin-Deceuninck meldt via de officiële kanalen dat het nieuwe contract van Kielich loopt tot het einde van 2025. Het was eigenlijk de bedoeling om het Belgische talent in 2023 al over te hevelen naar de WorldTour, maar dat wordt een jaartje uitgesteld. 'We denken dat Timo de capaciteiten heeft om een goede leadout te worden. Doordat Jonas Rickaert echter niet beschikbaar is, wilden we hem niet al voor de leeuwen gooien. Om die reden hebben we de meer ervaren Ramon Sinkeldam gecontracteerd', zo klinkt het vanuit Alpecin.

Kielich blij met vertrouwen van Alpecin-Deceuninck

Kielich krijgt een gevarieerd programma bij de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck. Hij zal al enkele koersen rijden met de WorldTour-formatie. 'Dit wordt mijn zevende seizoen bij het team en de structuur is zo onderhand mijn tweede thuis. De gebroeders Roodhooft hebben altijd in mij geloofd en dit contract is de perfecte start van mijn wegcarrière. Ik kijk ernaar uit om nog meer te leren en snel onderdeel te zijn van één van de beste leadouts van het peloton.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws