UCI houdt nog één periode vast aan huidige opzet, vanaf 2026 gaat WorldTourkalender op de schop Wielrennen
Wielrennen

UCI houdt nog één periode vast aan huidige opzet, vanaf 2026 gaat WorldTourkalender op de schop

UCI houdt nog één periode vast aan huidige opzet, vanaf 2026 gaat WorldTourkalender op de schop

De UCI heeft aangekondigd dat er nog drie jaar wordt vastgehouden aan de huidige opzet van de wielerkalender. Als de WorldTour-licenties voor 2026 opnieuw zullen worden verdeeld, gaat ook de kalender van de WorldTour-wedstrijden op de schop.

UCI-topman Peter Van den Abeele vertelt in de podcast van Play Sports dat de UCI per 2026 geen overlap meer wil in wedstrijden op het hoogste niveau. Momenteel worden bijvoorbeeld wedstrijden zoals Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico en de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland vaak met enige overlap georganiseerd. Die keuze zullen de renners in 2026 niet meer hoeven te maken.

Plugge en Lefevere aanwezig bij gesprekken over nieuwe kalender

De verandering over drie jaar komt op aanvraag van de ploegen, de UCI zelf, organisatoren en de renners. 'Dit jaar hebben we gesprekken gehouden om het wielrennen te hervormen. Richard Plugge (Jumbo-Visma, red.) en Patrick Lefevere (Quick Step, red.) maakten daar namens de ploegen deel van uit. We zijn vertrokken van een wit blad. Er is gesproken over tv-rechten en hoe we ons product aantrekkelijker kunnen maken. De herschikking van de kalender is daar een onderdeel van', aldus Van den Abeele.

Er kwamen concrete plannen uit het gesprek. 'We hebben de eerste conclusies voorgesteld op het meest recente WorldTour-seminarie. Vanaf 2026 zullen we de kalender volledig hervormen. Een van de nieuwe zaken is dat we bij de mannenkoersen geen overlap meer zullen toestaan. Dat wordt niet evident, er zullen wat minder wedstrijden moeten zijn om dat mogelijk te maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws