Alpecin-Deceuninck ziet knappe, opvallende reeks eindigen: Groves trekt conclusies na Giro Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck ziet knappe, opvallende reeks eindigen: Groves trekt conclusies na Giro

Alpecin-Deceuninck ziet knappe, opvallende reeks eindigen: Groves trekt conclusies na Giro

Alpecin-Deceuninck is er voor de eerste keer in de loopbaan niet in geslaagd om een rit te winnen in een grote ronde. Dat is natuurlijk al een prestatie op zich, daar de Giro d'Italia 2024 al de tiende drieweekse rittenkoers is waar de ploeg van de gebroeders Roodhooft de opwachting in maakte. Kopman Kaden Groves eindigde in Rome nog maar eens op het podium.

De Australische sprinter zat er vele malen dicht bij in deze Giro d'Italia, maar kon het uiteindelijk niet bolwerken tegen Jonathan Milan van Lidl-Trek en Tim Merlier van Soudal Quick-Step. Die rappe mannen wisten elk drie spurtetappes te winnen, terwijl ook Olav Kooij (Visma | Lease a Bike) en Benjamin Thomas (Cofidis) een vlakke rit wonnen.

'Wie de spurtkoning van deze Giro is? Dat is lastig te zeggen', aldus de sympathieke Groves. 'Zowel Jonathan als Tim heeft drie keer gewonnen, maar op basis van zijn constante prestaties zou ik toch Jonathan zeggen. Telkens als hij niet won, eindigde hij toch als tweede', analyseert hij.

Lees verder onder de foto.

tim merlier kaden groves jonathan milan

Groves toont dat hij constant is, maar kers op de taart mist

'Het was geen lastige dag', vertelde Groves aan Cycling Pro Net in Rome. 'Er reed maar een kleine kopgroep weg, maar op dit technische rondje ging het uiteindelijk vooral in de laatste twee rondes erg hard. In de slotkilometer ging het zeer snel en ik zat in goede positie, maar uiteindelijk geraakte ik wat ingesloten tussen de hekken en Simone Consonni, terwijl Tim van Dijke ook nog voor mij reed. Daardoor kon ik er niet écht uitkomen.'

Groves liet eerder al weten dat de ritten in deze Giro hem niet op het lijf waren geschreven, maar hoe kijkt hij dan terug op zijn gehele ronde? 'Ik ben vier keer op het podium geëindigd, dus dan toon je wel dat je constant bent. Maar uiteindelijk was het gewoon niet goed genoeg', oordeelde de spurter.

'Met Quinten Hermans en Nicola Conci uit de vlucht en vooral met Kaden Groves waren we er verschillende keren dichtbij', schreef Alpecin-Deceuninck op de eigen Instagram-pagina. 'Groves werd zelfs twee keer tweede en twee keer derde in de massaspurts. Dat onze serie na negen grote rondes nu onderbroken wordt, doet ons alleen maar beseffen hoe uniek het eigenlijk allemaal was. Maar ook dat alle stukjes in elkaar moeten vallen. Eind volgende maand beginnen we aan onze elfde grote ronde met de Tour de France en we gaan er weer voor. Daarover bestaat geen twijfel!'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news