Alpecin-Deceuninck zoals verwacht met topsprinter Merlier naar Vuelta, ook Riesebeek present Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck zoals verwacht met topsprinter Merlier naar Vuelta, ook Riesebeek present

Alpecin-Deceuninck zoals verwacht met topsprinter Merlier naar Vuelta, ook Riesebeek present

Alpecin-Deceuninck trekt met grote sprintambities naar de Vuelta a España. De Belgische ploeg speelt Tim Merlier uit als de man die moet gaan zorgen voor ritsucces. Namens Nederland is Oscar Riesebeek van de partij.

Merlier krijgt een heel diverse ploeg met zich mee. Zo mogen naast Riesebeek ook, Robert Stannard, Gianni Vermeersch en Xandro Meurisse worden verwacht in het heuvelachtige werk. Jay Vine lijkt op papier de beste bergop. Jimmy Janssens en Lionel Taminiaux zijn de hardrijders van dienst en zullen de belangrijkste schakels worden in de sprinttrein.

Voor Merlier wordt het zijn derde grote ronde, nadat hij in 2021 de Giro d'Italia en de Tour de France deed. Hij won in beide rondes toen een etappe, waarmee hij in de Vuelta dus al zijn hattrick kan voltooien. De laatste overwinning van Merlier dateert van 26 juni, toen hij Belgisch kampioen op de weg werd. Afgelopen weekend werd hij nog derde op het EK in München.

Selectie Alpecin-Deceuninck Vuelta a España 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws