Poels moet Landa en Mäder bijstaan bij Bahrain in Vuelta, Buitrago en Wright voor ritsucces Wielrennen
Wielrennen

Poels moet Landa en Mäder bijstaan bij Bahrain in Vuelta, Buitrago en Wright voor ritsucces

Poels moet Landa en Mäder bijstaan bij Bahrain in Vuelta, Buitrago en Wright voor ritsucces

Bahrain Victorious mikt in de Vuelta a España op een goed klassement met Mikel Landa. Dat laat de ploeg weten in een persbericht. De Spanjaard werd dit jaar derde in de Giro d'Italia en zal beschermd worden. Als schaduwkopman wordt Gino Mäder naar Spanje gestuurd.

Landa heeft geen al te beste relatie met de Vuelta. Hij won in 2015 weliswaar een rit in zijn thuiswedstrijd, maar zijn beste eindresultaat in vijf deelnames was een 25e plek in datzelfde jaar. Van 2016 tot en met 2020 richtte Landa zich louter op de Tour, met soms de Giro erbij. Vorig seizoen koos hij net als dit jaar voor de combinatie Giro-Vuelta. Hij gaf in beide grote rondes vroegtijdig op.

Na de Giro d'Italia reed Landa in de voorbereiding alleen de Ronde van Burgos, waarin hij ietwat anoniem 44e werd. Mäder had een heel andere route dit seizoen. De 25-jarige Zwitser werd vorig jaar - als knecht van Jack Haig - keurig vijfde in de Vuelta en had dit jaar grote ambities voor de Tour de France. Door een coronabesmetting in de Ronde van Zwitserland moest hij echter verstek laten gaan. Via de Clasica San Sebastián en de Ronde van Burgos bereidde hij zich voor op de Vuelta.

Buitrago en Wright krijgen vrijheid

'Met Mikel en Gino hebben we een leider en schaduwkopman', vertelt ploegleider Franco Pellizotti. 'Onze ploeg is sterk op alle terreinen. We willen een goede ploegentijdrit rijden en geen tijd verliezen in de eerste etappes in Nederland. In Spanje begint de Vuelta pas echt in het Baskenland. Het worden meteen zware etappes en Santiago Buitrago mag zich uitleven in de vlucht. Hij is net als Fred Wright in geweldige vorm en zij vinden in de eerste week etappes op hun maat.'

Landa en Mäder worden ondersteund door de jonge Italiaan Edoardo Zambanini en de ervaren Jasha Sütterlin. Wout Poels en Luis León Sánchez moeten de ploeg bijstaan in het hooggebergte. Jack Haig is er na zijn crash in de Tour de France niet bij. De nummer drie van vorig jaar brak zijn pols in de eerste week. 'Ik denk dat we een geweldige ploeg hebben voor dit parcours en ben ervan overtuigd dat we een goed resultaat kunnen halen in het klassement. Voor ritzeges hebben we meerdere kaarten om te spelen', aldus Pellizotti.

Selectie Bahrain Victorious Vuelta a España 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws