Alpecin-Fenix kan er niet alles uithalen met Philipsen en Merlier: 'Benen liepen volledig vol' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Fenix kan er niet alles uithalen met Philipsen en Merlier: 'Benen liepen volledig vol'

Alpecin-Fenix kan er niet alles uithalen met Philipsen en Merlier: 'Benen liepen volledig vol'

Met de twee snelste mannen van de kopgroep van zeventien stond Alpecin-Fenix nog voor een hels karwei in de Scheldeprijs. Uiteindelijk gaven Jasper Philipsen en Tim Merlier alles voor de zege, maar bleek hun sprintsnelheid na een harde koers afgebot.

Philipsen stond na afloop Sporza kort te woord. Het plan was dat Merlier hem zou lanceren voor de eindspurt, maar beide mannen moesten zelfs meermaals aan de bak om aanvallen te neutraliseren. 'Het was man tegen man', gaf de Belg aan, waarbij Alexander Kristoff volgens hem 'veruit de sterkste' was. De Noor won uiteindelijk ook, na een solo van zeven kilometer.

De kopman van Alpecin-Fenix merkte al dat de benen aardig naar de vaantjes waren. 'Er zal niet veel meer op. Toen ze vooraan begonnen te koersen, was het al snel duidelijk dat het geen sprint zou worden. Na zo'n zware dag liepen mijn benen volledig vol bij de versnellingen', stelde Philipsen eerlijk als hij is.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws