Van Poppel kan leven met plek twee in Scheldeprijs: 'Met Jakobsen sprint je sowieso voor die plaats' Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel kan leven met plek twee in Scheldeprijs: 'Met Jakobsen sprint je sowieso voor die plaats'

Van Poppel kan leven met plek twee in Scheldeprijs: 'Met Jakobsen sprint je sowieso voor die plaats'

Met vier op dertien waren ze, de mannen van BORA-hansgrohe in de waaierslag om de Scheldeprijs. Uiteindelijk haalde Danny van Poppel het beste resultaat binnen voor de Duitse ploeg, hij werd tweede na Alexander Kristoff.

Van Poppel kon leven met zijn uitslag, zo vertelde hij in het flashinterview na afloop. 'Ik ben snel, maar er zijn snellere mannen. Op het moment dat Kristoff ging, keek iedereen naar elkaar', gaf hij aan. Kristoff won uiteindelijk na een solo van zeven kilometer, Van Poppel won de sprint voor plek twee.

De Nederlander noemde het overtal niet direct als een voordeel. 'Eerder een nadeel, want iedereen keek naar ons. We wilden het draaiende houden, maar je weet het wel, er komen dan ook wat irritaties', legt Van Poppel uit, die ook toegaf dat ze eigenlijk voor Sam Bennett wilden gaan. De Ier reed echter lek en kon op die manier niet meedoen in de finale.'

Van Poppel: 'Het was goed de koers lezen'

In het man-tegen-mangevecht kwam Van Poppel dus als beste bovendrijven van BORA-hansgrohe. 'Uiteindelijk werd het een soort klassieke wedstrijd, dat was ook wel leuk. Ik had hetzelfde als Kristoff in gedachten, maar had net een aanval gedaan. Daardoor moest ik even wachten en niemand reageerde op hem. Hij had echter een uitstekende solo in huis.'

Van Poppel genoot van het waaiergeweld. 'Ze hadden dat beter uit kunnen zenden, haha', lachte hij van oor tot oor. 'Iedereen wist dat het zou gebeuren, dus het was goed de koers lezen. Als we hier met z'n allen zouden gaan sprinten, sprint je met Jakobsen ook voor plek twee', sluit Van Poppel af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws