Alpecin-Fenix koestert het geel: 'Van der Poel moet zich niet mengen in lead-out' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Fenix koestert het geel: 'Van der Poel moet zich niet mengen in lead-out'

Alpecin-Fenix koestert het geel: 'Van der Poel moet zich niet mengen in lead-out'

Alpecin-Fenix kon in de tweede etappe van de Tour de France wederom een belangrijk doel in de ontwikkeling van de ploeg afstrepen: ritwinst én de gele trui in de Tour de France. De gebroeders Roodhooft, managers bij de ploeg, zijn dan ook zeer in hun nopjes met de overwinning van Mathieu van der Poel.

De Belgische wielerploeg pakte voorafgaand aan de Franse grote ronde nog groots uit met speciale tenues ter ere van Raymond Poulidor, de opa van Van der Poel. Tijdens de ploegenpresentatie en de eerste etappe verscheen Alpecin-Fenix in paars-gele shirts die deden denken aan de Mercier-outfits uit vroegere tijden. 'Zaterdagavond heeft Prudhomme (Tourbaas Christian, red.) nog gebeld om te zeggen dat hij het mooi vond dat we in die aangepaste kledij mochten rijden', vertelt Philip Roodhooft bij Het Nieuwsblad.

Hoe mooi had het dan ook kunnen zijn dat kleinzoon Van der Poel direct op de eerste dag zijn opa eer zou aandoen. Het liep anders: Julian Alaphilippe ging er met de zege vandoor, waardoor de ploeg van de Roodhoofts met lege handen achterbleef. Philip durft toe te geven dat hij en zijn broer het zich anders voorgesteld hadden, maar is daarom des te blijer dat het een dag later tóch nog raak is: 'Een dag later is onze Tour al geslaagd.'

'Van der Poel moet zich niet mengen in de lead-out'

De ritwinst kon nog enigszins gepland worden, maar met de gele trui had Christoph Roodhooft absoluut geen rekening gehouden. Dat vertelt de andere helft van de broers aan Sporza. 'Het was een scenario dat we wel hadden bedacht, maar niet hadden durven uit te spreken', spreekt hij uit. Het is iets wat volgens hem gekoesterd moet worden en daarom zal Van der Poel geen gekke capriolen uithalen de komende dagen. 'Hij moet zich niet mengen in de lead-out, opletten en zorgen dat hij geen tijd verliest', is hij duidelijk.

Tijdens de eerste massasprint van de Tour de France trekt Alpecin-Fenix de kaart van Tim Merlier. Dat is een kleine gok, aangezien de Belg nog niet volledig hersteld is van een valpartij in de eerste etappe van de Franse rittenkoers. 'Toch hebben we besloten om hem vandaag (maandag, red.) het vertrouwen te geven', laat hij geen twijfel bestaan over de plannen.

Heb jij de app van In de Leiderstrui al!? Download 'm nu via Android of IOS en blijf nog beter en sneller op de hoogte van de laatste wielernieuwtjes, interviews, opinie en achtergronden!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws