Alpecin-Fenix maakt lastige keuzes: 'Móeten aan welzijn Van der Poel denken' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Fenix maakt lastige keuzes: 'Móeten aan welzijn Van der Poel denken'

Alpecin-Fenix maakt lastige keuzes: 'Móeten aan welzijn Van der Poel denken'

Na een mooie crosswinter gaat ook Mathieu van der Poel weer aan zijn wegseizoen beginnen. Dat doet hij niet zoals zo vaak in de Belgische (semi-)klassiekers, maar in het verre Midden-Oosten in de UAE Tour. En daar is bewust voor gekozen.

‘Je kunt niet alles willen, we moeten kiezen. En kiezen is onvermijdelijk verliezen’, zegt ploegleider Christoph Roodhooft tegen Het Laatste Nieuws. ‘Dit is kut voor de Vlaamse organisatoren, dat beseffen we. Maar hoe jammer we het zelf ook vinden, we móeten aan het welzijn van Mathieu denken en mensen teleurstellen in zijn en ons belang.’

Van der Poel ontloopt druk van de Omloop

Dat is de reden dat onder meer de Omloop Het Nieuwsblad niet op het programma van Van der Poel staat. ‘In de Omloop was er meteen weer druk aan te pas gekomen. Als je Van der Poel heet, kun je het je niet veroorloven om zomaar vrijblijvend mee te komen koersen. Dan wordt er iets van je verwacht’, aldus Roodhooft. In de UAE Tour zijn er een pak minder verwachtingen.

Alpecin-Fenix maakt deze keuzes omdat het de lastige taak heeft om crosser, wegwielrenner én mountainbiker Van der Poel fris te houden. ‘Zijn honger blijven aanwakkeren zal geen probleem worden, maar hem zo fris mogelijk houden wordt niet simpel.’ Na de UAE Tour gaat Van der Poel naar Strade Bianche, gevolgd door onder meer Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Van der Poel gaat na zijn klassieke voorjaar ook weer mountainbiken met het oog op de Olympische Spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws