Mas kampt met daalangst door crashes in Dauphiné: 'Draag het al de hele Tour mee' Wielrennen
Wielrennen

Mas kampt met daalangst door crashes in Dauphiné: 'Draag het al de hele Tour mee'

Mas kampt met daalangst door crashes in Dauphiné: 'Draag het al de hele Tour mee'

Op de rustdag keek Enric Mas de slotweek van de Tour de France nog vol vertrouwen tegemoet, maar de prestaties van de Spanjaard bleven helaas uit. In de achttiende etappe eindigde de renner op ruim zeven minuten van winnaar Jonas Vingegaard, op plek negentien. Na afloop zocht Mas naar een verklaring, die hij gevonden lijkt te hebben bij zijn angst voor het dalen.

Mas hoopte nog omhoog te kunnen klimmen in het algemeen klassement, maar slaagde daar niet in. Integendeel zelfs: hij staat momenteel op de elfde plek. In gesprek met Ciclismo a fondo laat de man uit Mallorca weten dat hij angst ervaart in de afdalingen, nadat hij in het Critérium du Dauphiné drie keer hard tegen het asfalt gegaan is.

'Door die valpartijen heb ik een interne angst ontwikkeld, die moeilijk te overwinnen is', legt hij uit. 'Die draag ik al de hele Tour mee. Ik heb dit jaar al drie crashes op rij gehad, wat mijn situatie verklaart. Mijn spieren verstijven in zulke situaties... We hopen dat dit probleem voor aanvang van de Vuelta is opgelost. Ik zal het moeten accepteren. Het belangrijkste voor nu is om de situatie onder ogen te zien en om beetje bij beetje terug te keren naar de top.'

Mas hoopt de Tour nog goed af te kunnen sluiten

Mas realiseert zich dan ook dat er niet meer in zat dan de negentiende plek, al reed hij nog wel in de kopgroep. 'Er waren daar zo'n drie à vier renners sterker dan ik, maar ik probeerde het vol te houden tot het einde. Vandaag verkeerde ik in goede vorm. Ik ben blij met deze prestatie en wil de Tour op de best mogelijke manier afmaken. Daarna zal ik aan de Vuelta gaan denken.'

De mannen krijgen nog drie dagen koers voor de kiezen. Vrijdag staat er een nagenoeg vlakke etappe op het programma, waarna de renners zaterdag mogen gaan racen tegen de klok. Zondag mogen nog één keer alle remmen los in de massasprint op de Champs-Élysées in Parijs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws