KNWU maakt selecties EK bekend: Jakobsen en Wiebes absolute speerpunten Wielrennen
Wielrennen

KNWU maakt selecties EK bekend: Jakobsen en Wiebes absolute speerpunten

KNWU maakt selecties EK bekend: Jakobsen en Wiebes absolute speerpunten

De KNWU heeft de selecties voor het aankomende Europees kampioenschap bekend gemaakt. Dat vindt plaats in München, op een grotendeels vlak parcours. Met Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes zakt de Nederlandse delegatie met twee topfavorieten af naar de wegrit van het EK.

Van 14 augustus tot en met 21 augustus vinden de Europese kampioenschappen wielrennen plaats in München. Het eerste deel van het parcours telt redelijk wat hoogtemeters, maar het tweede deel is zo goed als volledig vlak. De kans is dus groot dat er een sprinter de handen in de lucht mag steken, en dat uit zich ook in de selecties van de Nederlandse bond. Jakobsen en Wiebes zijn dan ook de absolute speerpunten binnen de selecties.

Bondscoaches verwachten massasprint 

De renner van Quick Step-Alpha Vinyl bewees de afgelopen maanden dat hij misschien wel de snelste renner ter wereld is op dit moment. Het doel is dan ook Europees kampioen worden met Jakobsen. Bondscoach Koos Moerenhout heeft er alvast een goed oog in. 'De eerste helft van het parcours is uitdagend, maar het tweede deel is vlak. Er zal sowieso met hoge snelheid worden gereden. Met deze sterke ploeg kunnen we Fabio goed ondersteunen en willen we hem op de best mogelijke plek afzetten voor een massasprint.'

Ook bij de vrouwen heeft de Nederlandse ploeg met Wiebes de absolute topfavoriete in de rangen. In een vlakke sprint is er niemand die ook maar in de buurt van de renster van Team DSM komt, zo bewees ze nog afgelopen week in de Tour de France Femmes. 'Kijkend naar het profiel van de wegkoers verwacht ik een massasprint op de finish. Lorena Wiebes is op dit moment één van de snelste vrouwen van het peloton, tijdens de Tour de France Femmes pakte ze op die manier twee ritoverwinningen. Lorena is dan ook de kopvrouw voor het EK', aldus bondscoach Loes Gunnewijk.

Selectie wegrit mannen EK 2022 

Jos van Emden

Fabio Jakobsen
Danny van Poppel
Daan Hoole
Nils Eekhoff
Pascal Eenkhoorn
Jan Maas
Elmar Reinders

Selectie wegrit vrouwen EK 2022

Lorena Wiebes

Ellen van Dijk
Riejanne Markus
Demi Vollering
Charlotte Kool
Floortje Mackaij
Jeanne Korevaar
Anouska Koster

Selectie tijdrit mannen EK 2022

Jos van Emden

Selectie tijdrit vrouwen EK 2022

Ellen van Dijk

Riejanne Markus


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws