Arensman jubelt: 'Hoefde alleen maar op de pedalen te duwen, een echte teamprestatie!' Wielrennen
Wielrennen

Arensman jubelt: 'Hoefde alleen maar op de pedalen te duwen, een echte teamprestatie!'

Arensman jubelt: 'Hoefde alleen maar op de pedalen te duwen, een echte teamprestatie!'

Thymen Arensman boekte donderdag zijn eerste profzege. In de klimtijdrit van de Ronde van Polen was de Nederlander van Team DSM de sterkste. Hij versloeg INEOS-renners Magnus Sheffield en Ethan Hayter met respectievelijk acht en negen seconden. In het klassement neemt hij – met nog één etappe te gaan – de tweede plek in op elf seconden van Hayter.

‘Blij om vandaag mijn eerste profoverwinning te pakken in de tijdrit van de Ronde van Polen’, jubelt Arensman in een Instagram-post. De talentvolle ronderenner – die naar verluidt de overstap zal maken naar INEOS-Grenaders – looft de gehele omkadering van DSM na zijn zege. ‘Grote dank aan mijn ploegmaten, de staf, het hoofdkwartier en de experts van de ploeg om me zo snel mogelijk te maken! Uiteindelijk hoefde ik alleen maar op de pedalen te duwen, een echte teamprestatie!’

Op de ploegsite vervolgt hij: ‘Ik had niet mijn allerbeste dag, maar uiteindelijk was het goed genoeg voor de overwinning. Het is geweldig om mijn eerste profoverwinning met de ploeg te behalen en dat in een Tijdrit van een WorldTour-koers. De Ronde van Polen wordt vrijdag afgerond met een sprintersrit. Arensman ziet echter nog kansen. ‘Ik sta nu tweede in het algemeen klassement. Morgen volgt nog een vlakke etappe waar er ook nog wat kansen kunnen liggen.’ Met die kansen doelt Arensman waarschijnlijk op de eerste helft van de etappe, die met verschillende hellingen als vrij lastig mag worden bestempeld.

Tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Volgens DSM-coach Luke Roberts was de tijdrit in de Ronde van Polen de voorbije tijd een groot doel voor Arensman. ‘Toen het parcours voor deze wedstrijd werd vrijgegeven wisten we dat dit echt een geschikte tijdrit voor Thymen zou zijn. Hij heeft zich er de afgelopen weken goed op voorbereid en we konden hem in goede vorm door de eerste vijf etappes loodsen om met hem mee te doen voor het eindklassement. Hij finishte vandaag met een goed gevoel aan. Hij reed een geweldige rit.’ Net als Arensman prijst Roberts de hele ploeg. ‘Het hele team verdient lof voor het werk, waardoor hij zich hierop kon voorbereiden. Hij maakte het af met de ritzege, waardoor hij met nog één etappe te gaan in de strijd om het algemeen klassement komt.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws