Kelderman en co niet opgewassen tegen Sivakov: 'Hij was écht sterk' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman en co niet opgewassen tegen Sivakov: 'Hij was écht sterk'

Kelderman en co niet opgewassen tegen Sivakov: 'Hij was écht sterk'

De ronderenners van BORA-hansgrohe hielden in de derde etappe van de Ronde van Burgos alle drie stand in het klassement van de Ronde van Burgos. Wel waren Wilco Kelderman, Emanuel Buchmann en Jai Hindley niet bij machte om Pavel Sivakov te volgen. De coureur van INEOS-Grenadiers eindigde als tweede in de etappe, maar nam wel de leiderstrui over van Santiago Buitrago.

Sivakov trok op de lastige Picón Blanco ten aanval. Enkel Miguel Ángel López kon enigszins in de buurt komen van de Fransman, maar ook de Colombiaan kon niet met hem mee. ‘Toen Sivakov aanviel. Had ik niet de benen om hem te volgen’, is Kelderman eerlijk op de ploegsite. ‘Toch denk ik dat we alle drie vrij sterk waren’, verwijst de Nederlander naar zichzelf en Hindley en Buchmann. ‘We probeerden het tempo zowel bergop als bergaf hoog te houden. Sivakov was gewoon te sterk vandaag, maar we doen nog steeds mee en ik voel mijn benen elke dag sterker worden’, besluit Kelderman optimistisch. Hij bezet momenteel de achtste plek in het klassement. Hindley staat vijfde en Buchmann twaalfde.

Zemke: 'Wedstrijd ligt tot de laatste dag open'

Ploegleider Jens Zemke keek na afloop tevreden terug. ‘De jongens hebben vandaag een sterke race gereden. Het was duidelijk dat de Picon Blanco een lanceerplatform zou zijn voor enkele aanvallen, dus positionering aan de voet was belangrijk en vooral Gampi (Patrick Gamper, red.) heeft daar goed werk verricht. We zaten daarna in een goede positie, maar toen Sivakov aanviel kon alleen Lopez nog volgen. Na de afdaling hebben we echt hard gejaagd met alle drie de jongens, maar alleen EF (Education EasyPost, red.) werkte mee. Sivakov was écht sterk, en we konden hem niet meer terughalen. Toch denk ik dat op de laatste dag de wedstrijd nog open ligt en dat we nog veel kaarten hebben om te spelen’, besluit Zemke.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws