Arensman maakt naam in Tour of the Alps: 'In de toekomst één van de besten ter wereld zijn' Wielrennen
Wielrennen

Arensman maakt naam in Tour of the Alps: 'In de toekomst één van de besten ter wereld zijn'

Arensman maakt naam in Tour of the Alps: 'In de toekomst één van de besten ter wereld zijn'

Thymen Arensman heeft overduidelijk een nieuwe stap gezet in zijn ontwikkeling. De 22-jarige Nederlander baarde vrijdag opzien door in de vijfde etappe van de Tour of the Alps op te klimmen naar de derde plaats in het eindklassement. Ploeggenoot Romain Bardet won de ronde, waardoor de dag bij Team DSM niet meer stuk kon.

'Het is insane, wat een dag! Ik ben heel blij, want we wilden heel graag het klassement winnen. Maar dat ik dan ook nog derde word en de jongerentrui win, maakt het wel heel goed. Ik heb er geen woorden voor', zo vertelt Arensman na afloop aan Velo Pro.

Arensman wil aansluiting met wereldtop maken

Dat de jonge Nederlander in staat is om podium te rijden in zo'n zware rittenkoers, dat belooft iets voor wat nog komen gaat. 'Ik denk dat ik deze winter een mooie stap heb gemaakt, ik word ieder jaar een beetje beter. Stap voor stap kom ik dichterbij de wereldtop, dat is het doel. In de toekomst hoop ik nog dichterbij Romain te zitten, één van de besten ter wereld te zijn.'

'Ik ga hard omhoog en baal misschien wel een beetje dat er geen tijdrit in deze koers zat, dat was helemaal mooi geweest', zo lacht hij. Arensman is een tijdritspecialist, maar moest het in de Tour of the Alps louter doen met lastige bergetappes. 'Voor nu ben ik heel blij. Ik ben 22 jaar en kan in zulke wedstrijden mijn steentje bijdragen. Ik kan nog stappen maken de komende jaren.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws