Pinot haalt 'met het mes tussen de tanden' revanche: 'Voelde kou noch regen' Wielrennen
Wielrennen

Pinot haalt 'met het mes tussen de tanden' revanche: 'Voelde kou noch regen'

Pinot haalt 'met het mes tussen de tanden' revanche: 'Voelde kou noch regen'

Thibaut Pinot nam in de slotetappe van de Tour of the Alps op grandioze wijze revanche voor de vierde etappe waarin de Fransman tot zijn ontgoocheling na een dag in de aanval in de laatste kilometer werd voorbijgestreefd door Miguel Ángel López. In de slotrit - die door de regen een episch karakter kreeg - zat Pinot wederom mee in de ontsnapping, waarna hij in het slot soeverein afrekende met David de la Cruz.

‘Ik was kwaad’, komt Pinot na afloop nog even terug op het mislopen van de winst in de vierde etappe. ‘Ik begon vanmorgen met het mes tussen de tanden. Ondanks de regen had ik maar één ding voor ogen: winnen. Ik voel nu veel opluchting’, citeert Velonews de renner van Groupama-FDJ.

Nadat een grote ontsnapping met Pinot was weggereden, begon de Fransman al vroeg met het uitdunnen van de groep. Uiteindelijk geraakte hij met De la Cruz van Astana Qazqstan op kop. ‘Ik viel aan op de laatste klim’, zegt Pinot. Op die steile klim wist hij De la Cruz te lossen, maar die keerde in de afdaling echter weer terug. Op de hellende aankomststrook klaarde Pinot het klusje vervolgens vrij eenvoudig. ‘Ik was bij momenten vrij gestrest, dus ik ben blij dat ik over de streep kwam met mijn armen in de lucht.

‘Ik heb veel veerkracht en ik voed mij met mijn mislukkingen’, vervolgt Pinot. ‘Vandaag voelde ik de regen en de kou niet. We kunnen nu stoppen met praten over mijn honderd dagen zonder overwinning. Volgende week neem ik deel aan de Ronde van Romandië en ik hoop daar te schitteren’, besluit Pinot gemotiveerd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws