Arensman vol in de mix voor Tirreno-podium: 'Gaan zeker nog wat proberen voor de TV-kijkers' Wielrennen
Wielrennen

Arensman vol in de mix voor Tirreno-podium: 'Gaan zeker nog wat proberen voor de TV-kijkers'

Arensman vol in de mix voor Tirreno-podium: 'Gaan zeker nog wat proberen voor de TV-kijkers'

Thymen Arensman is bezig aan een zeer goede Tirreno-Adriatico. De Nederlander van INEOS Grenadiers zat vrijdag in de eerste bergrit goed bij de pinken, waardoor hij zichzelf inmiddels terugvindt op de vierde plek in het algemeen klassement van de Italiaanse WorldTour-koers, op slechts acht seconden van het podium. Bij Eurosport deed hij zijn verhaal na afloop van de door Jonas Vingegaard gewonnen vijfde etappe.

'Zoals je kon zien op televisie, werd er een stevig tempo ontwikkeld', stak de klimmer uit Deil van wal. 'We hadden wel verwacht dat Jumbo (Visma | Lease a Bike, red.) zo'n stoot zou uithalen, dus de jongens positioneerden mij en Tom (Pidcock, red.) in een supergoede positie. We zaten perfect toen Jonas aanviel', grijnst Arensman, om zijn zin te vervolgen. 'Maar konden gewoon niet volgen.'

'Hij klimt zo snel', vervolgt Arensman, die vijfde werd in de daguitslag. 'Ik heb een goede beklimming gereden en ben blij met die prestatie. Zaterdag wacht een nieuwe kans om ons doel van deze wedstrijd te behalen, wat een plek op het eindpodium was. Ik denk dat ik er nog altijd goed voorsta en het zal er vanaf hangen hoe ik zaterdag klim. Jonas is van een ander niveau, dus het zou al heel mooi zijn om mee te doen om het podium. Met de benen die ik heb, denk ik dat het mogelijk is.'

Arensman en INEOS gooien handdoek zeker nog niet in de ring

Wat mogen we zaterdag dan verwachten van INEOS Grenadiers? 'We gaan zeker wat proberen voor de TV-kijkers en zouden ook graag een rit winnen', beschouwt Arensman voor. 'Daar hebben we ook wat mannen voor, die het via de ontsnapping kunnen proberen. Jonas kan ook een slechte dag hebben en dan kan ik mogelijk ook wat proberen, dus we gaan sowieso ons best doen', besluit de gretige Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws